Για ειλημμένη απόφαση η Advent να επενδύσει στη Δυτική Μακεδονία, παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Γρηγορίου, μιλώντας αποκλειστικά στον «Π» στο περιθώριο του 2ου summer school υδρογόνου το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Γρηγορίου ξεκαθάρισε πως ο χρόνος της επένδυσης δεν εξαρτάται από την εταιρεία από τις διαδικασίες που καθυστερούν και έδειξε ξανά προς το μέρος της Ελληνικής κυβέρνησης:

«Δεν εξαρτάται από εμένα, η απόφασή μας είναι ειλημμένη και εμείς θέλουμε να έρθουμε εδώ. Έχουμε ταλαιπωρηθεί τα 2 τελευταία χρόνια καθαρά επειδή εδώ οι διαδικασίες δεν είναι γρήγορες, εμείς δεν ξέρουμε να τις κάνουμε σωστά, δε ξέρω…».

Υπενθύμισε παράλληλα πως η Advent ουσιαστικά έχει κάνει την επένδυση, αγοράζοντας ένα σημαντικό κομμάτι γης στην περιοχή και έστειλε μήνυμα προς όσους την αμφισβητούν πως το επενδυτικό της πλάνο είναι 20ετίας και όχι απλώς για να αντλήσει χρήματα από ένα πρόγραμμα.

«Στο τέλος της ημέρας εμείς έχουμε κάνει την επένδυση, έχουμε πάρει ένα πολύ καλό κομμάτι γης και έχουμε ορίζοντα 20ετίας, δεν ήρθαμε να πάρουμε απλά ένα πρόγραμμα. Απλά ήρθαμε να ξεκινήσουμε γιατί υπάρχει προσωπικό, υπάρχει θέληση και θεωρούμε πως μετά από αυτό το πρόγραμμα θα έρθουν και άλλα με αυτή στην περιοχή».

Πάντως δεν παρέλειψε να πει πως αν η υπογραφή από την Ελληνική Κυβέρνηση δεν έρθει σύντομα η εταιρεία θα αναγκαστεί να αποχωρήσει και από αυτό θα χάσει η τοπική κοινωνία αλλά και η ίδια η εταιρεία που θα υποχρεωθεί να πάει κάπου αλλού.

«Εμείς είμαστε εδώ πέρα και περιμένουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, μια υπογραφή να ξεκινήσουμε. Αν δεν είναι σύντομα θα φύγουμε, θα είναι λυπηρό πράγμα γιατί και εσείς θα χάσετε σαν τοπική κοινωνία και εμείς θα χάσουμε με την έννοια ότι κάπου αλλού πρέπει να πάμε».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως η Advent δεν είναι ούτε start up εταιρεία ούτε «εταιρεία- φάντασμα» όπως κάποιοι την παρουσιάζουν.

«Πολύ εύκολα πίσω από ένα πληκτρολόγιο και με την ανωνυμία μπορείς να λες ότι θες. Αύριο έχουμε μεγάλη εκδήλωση και να έρθει ο κόσμος να ρωτήσει για την επένδυση για το υδρογόνο. Αν δεν τα καταφέρουμε εμείς θα την πάρει άλλος και θα την πάει αλλού. Πιστεύω είμαστε στο τέλος της διαδρομής αυτής και είμαι αισιόδοξος».

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. η Advent θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τον Βασίλη Γρηγορίου να ενημερώνει για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τις τεχνολογίες υδρογόνου.

X