Σοβάρες καταγγελίες οι οποίες προκαλούν έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, έκανε για την κατάσταση της Εγνατίας Οδού ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.

Ο έμπειρος Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό «έναν επικίνδυνο δρόμο» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μία από τις σήραγγες λέγοντας πως έπρεπε να κλείσει καθώς είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Στην σοκαριστική τοποθέτησή του σημείωσε πως η συντήρηση είναι πολύ επιφανειακή και αποκάλυψε πως η σήραγγα της Κατάρας «πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης απάντησε των αποσβολωμένων μελών της Επιτροπής προσθέτοντας πως η σήραγγα έχει χαλάσει και μπορεί να συμβεί ατύχημα, ενώ τόνισε πως χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά και πολύ δουλειά για τη συντήρησή της.

Οι αναφορές του Περιφερειάρχη στην Εγνατία Οδό και την επικινδυνότητά της, όπως και στην ανάγκη να κλείσει η σήραγγα στο τμήμα από Μέτσοβο προς Παναγιά, είναι εξαιρετικά σοβαρές και φυσικά προκαλούν ήδη μεγάλη συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια πολύ μεγάλη υποδομή της χώρας.

X