Ένορκη διοικητική εξέταση διενεργείται μετά τις καταγγελίες ότι βρεφονηπιοκόμος στην Αλεξανδρούπολη έκλεινε παιδιά σε αποθήκη για να ηρεμήσουν ή τα έδενε σε καρέκλες.
Μετά την πρώτη καταγγελία απομακρύνθηκε η εν λόγω εργαζόμενη από τον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει προκληθεί αναστάτωση ανάμεσα στους γονείς των παιδιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα κορίτσι 3 ετών είπε στον πατέρα του ότι η βρεφονηπιοκόμος το έκλεισε στην αποθήκη και έσβησε τα φώτα. Την επόμενη ημέρα οι γονείς του παιδιού πήγαν στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Η εργαζόμενη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news, υποστήριξε ότι το έκανε αυτό προκειμένου να ηρεμήσουν κάποια παιδιά που ήταν πολύ ζωηρά. Έπειτα από αυτό, οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στη διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού, η οποία δήλωσε άγνοια και ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ηλία Δαστερίδη.

Ακολούθησε συνάντηση των γονιών του κοριτσιού με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος μετά την καταγγελία απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους τόσο τη συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμο, όσο και τη δεύτερη υπεύθυνη στο συγκεκριμένο τμήμα.

Όταν η καταγγελία έγινε γνωστή, άλλοι γονείς συζήτησαν με τα παιδιά τους και εκείνα τους εξομολογήθηκαν ότι η βρεφονηπιοκόμος τα έκλεινε στην αποθήκη και έσβηνε τα φώτα. Μάλιστα, κάποια από τα παιδιά είπαν ότι τα έδενε σε μια καρέκλα.

Η βρεφονηπιοκόμος- που κλήθηκε να δώσει γραπτές εξηγήσεις- φέρεται να παραδέχθηκε ότι έκλεινε τα νήπια σε μια μικρή αποθήκη 2Χ2 μέτρων, την οποία αποκαλούσε «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Απαράδεκτες πρακτικές, θα αποδοθούν ποινές
«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης», ανέφερε ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του δήμου ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις «απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων», ανέφερε η ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι:

«Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους».

Επιπλέον, ο δήμος σημειώνει ότι «πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές» και καταλήγει ότι «δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Πηγή: Dnews

X