Τρίτη ημέρα αγώνων για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα προγνωστικά στοιχήματος να ποικίλουν για τα δύο σημερινά παιχνίδια. Από την μία, «μονομαχούν» Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στο άλλο παιχνίδι αγωνίζονται Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ.

 

Πέρσι η Ίντερ ήταν η φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τη Νάπολι στη Σέριε Α. Φέτος, φαίνεται να μην έχει αντίπαλο στην διεκδίκηση του τίτλου. Βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της με 63 βαθμούς, με 2η την Γιουβέντους με 54 και ένα ματς περισσότερο. Απολογισμός της στους τελευταίους 10 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι 9 νίκες και μία ισοπαλία. Στον ευρωπαϊκό της όμιλο τερμάτισε δεύτερη, αφού υπερίσχυε στη μεταξύ τους ισοβαθμία η Σοσιεδάδ. Από την άλλη η ομάδα του Σιμεόνε, έχει μείνει αρκετά πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου, αλλά βρίσκεται σταθερά στην τετράδα της Λα Λίγκα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει προσπαθήσει τα τελευταία έτη, να αλλάξει ως ένα βαθμό την αγωνιστική προσέγγιση της ομάδας του. Παρόλα αυτά, πάντα σε τέτοια παιχνίδια αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί αρκετά αμυντικά σχήματα. Η πεντάδα στην άμυνα του είναι σχεδόν δεδομένη. Από τον όμιλο της πάντως πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Λάτσιο. Οι Μαδριλένοι, έχουν βάλει ως στόχο την επιστροφή στις υψηλές ευρωπαϊκές «πτήσεις».

 

Η επιλογή μας στο παιχνίδι, θα είναι η διπλή ευκαιρία Χ2, στο 2.05.

 

Το πιο αμφίρροπο ίσως παιχνίδι της πρώτης φάσης. Η Ντόρτμουντ έχει μείνει εκτός της «κούρσας» διεκδίκησης του τίτλου στη Γερμανία, αλλά έχει μεγάλη ευκαιρία να φτάσει μακριά στην Ευρώπη. Στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, κατάφερε να αφήσει πίσω της την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Μίλαν και τη Νιούκαστλ και να πάρει την πρωτιά του ομίλου της. Σκόραρε μόλις επτά τέρματα, αλλά ήταν εκπληκτική στα αμυντικά της καθήκοντα δεχόμενη μόλις 4 τέρματα σε 6 παιχνίδια. Επικράτησε δύο φορές επί της Νιούκαστλ και μία επί της Μίλαν, κάνοντας μόλις μία ήττα στο Παρίσι. Ο Σάντσο επέστρεψε στη Βεστφαλία τον Ιανουάριο και άμα βρεθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Οι Ολλανδοί είχαν και αυτοί δύσκολο έργο στον όμιλό τους. Άφησαν πίσω τους Λανς και Σεβίλλη και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν αρκετούς νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή τους, όπως οι Σαϊμπαρί, Μπακαγιόκο, Μάουρο και Τέζε. Σε αυτά τα παιχνίδια όμως, παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία και οι «παραστάσεις» από αυτό το επίπεδο. Έχουν τον ενθουσιασμό τους όμως και δεν θα το κάνουν εύκολη δουλειά για την Ντόρτμουντ. Άλλωστε, στο πρωτάθλημα δύσκολα θα χάσουν την κορυφή, την οποία έχουν «καπαρώσει» από το ξεκίνημα της σεζόν.

 

Προβλέπουμε ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οπότε θα επιλέξουμε την ισοπαλία στο 1ο μέρος του αγώνα στο 2.25.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X