Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου στο True Story Radio φιλοξένησε τον Αθανάσιο Ματιάκη, Πρόεδρο Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Δ. Μακεδονίας.

Την Τετάρτη οι φυσικοθεραπευτές της περιοχής απεργούσαν, με τον κ. Ματιάκη να λέει με έμφαση «πριν μας κλείσουν οι άλλοι, προτιμούμε να τα κλείσουμε εμείς για κάποιες ημέρες προκειμένου να έχουμε όσα δικαιωματικά δικαιούμαστε».

Τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, σημειώνει φέρνοντάς τους σε δυσμενή θέση καθώς δεν πληρώνονται όσα πραγματικά έχουν συμφωνήσει με τη σύμβαση του ΕΟΠΠΥ.

Αφαιρώντας το 20% του φόρου, την ενιαία μηνιαία παρακράτηση αλλά και την εξάμηνη (κλιμακωτή), με τον ΕΟΠΠΥ να κάνει περικοπές σε δεδουλευμένα, σημειώνει. «Στερηθήκαμε 180 εκ. ευρώ από μη καταβολή δεδουλευμένων από όταν εφαρμόστηκε το clawback και αγανακτισμένος ο κλάδος προβήκαμε σε απεργία, προκειμένου να σταματήσει το επαίσχυντο αυτό μέτρο που στερεί το εισόδημά μας», λέει με αγανάκτηση.

Ακόμη, τόνισε πως η ζήτηση πλέον έχουν αυξηθεί, τονίζοντας την ανάγκη αύξησης δαπανών για παρόμοιες δαπάνες φυσικοθεραπείες, όπως γίνεται σε άλλα κράτη με παρόμοιο πληθυσμό.

Τέλος, αυτόματα ο νόμος έπρεπε να έχει καταργηθεί μετά τα μνημόνια, με τον κ. Ματιάκη να σημειώνει πως η συνεδρία φυσικοθεραπείας κατεβαίνει στο 4 ευρώ ανά ώρα, με τους ίδιους να συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο κλάδος κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και αναμένουν την απόφαση για να καθορίσουν την μετέπειτα στάση τους.

Οι φυσικοθεραπευτές αναμένουν απαντήσεις από το υπουργείο για να κλιμακώσουν πιθανώς τη στάση τους.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X