Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, Υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σήκωσε ένα βάρος ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία, λέγοντας πως θα έλθουν στο μέλλον ευρωπαϊκές πολιτικές για την υγεία. Ο ίδιος ως ενεργός γιατρός, ανέφερε για την κάθοδο στην Ευρωβουλή πως: Καλύτερα οι γιατροί να διαμορφώνουν τις πολιτικές με τους ασθενείς, παρά η γραφειοκρατία».

Ερωτηθείς αν στιγματίστηκε ο ίδιος την περίοδο του κορωνοϊού, απάντησε πως εκεί τον γνώρισε αρκετός κόσμος, λέγοντας επίσης ότι ακόμη και αν εκλεγεί δεν θα σταματήσει να εκτελεί τα ιατρικά του καθήκοντα, σημειώνοντας πως αν συνεχίσει να εργάζεται δεν θα αλλάξει η οπτική του για τα πράγματα, γεγονός στο οποίο δεσμεύτηκε.

Σημείωσε, ακόμη, πως δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά πρότυπα για την υγεία, λέγοντας πως η χώρα μας χρειάζεται οπωσδήποτε πόρους και χρήματα, καθώς οι έλληνες καταναλώνει περισσότερα από όσα έπρεπε για την υγεία, σημειώνοντας πως αυτό θα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.

Προσέθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή πρόβλεψη για την αύξηση των αναγκών της υγείας. Ερωτηθείς για τα ευρωπαϊκά χειρουργεία, απάντησε πως προέχει η πρωινή ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς η απογευματινή λειτουργία του ΕΣΥ είπε ότι «δεν θα το καταστρέψει».

Είπε πως η Ελλάδα έχει 44 χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη, λέγοντας πως «Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα», προσθέτοντας πως πρέπει να αναρωτιέται πως θα βρεθεί σε καλύτερο σημείο από αυτό που ήδη βρίσκεται.

Μιλώντας για τη μεταλιγνιτική περίοδο και την ανάπτυξη στην περιοχή, είπε πως «πρέπει να είμαστε διαρκώς παρόντες δίπλα στην αιτήματα των κατοίκων και στα σχέδια των τοπικών αρχόντων και της τοπικής κυβέρνησης». Είπε πως χρειάζεται να στηριχθούν οι πολίτες για να μείνουν στην περιοχή τους.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα συρρίκνωσης του πληθυσμού και της αστυφιλίας, προτάσσοντας την ενίσχυση των μικρών ώστε να παραμείνουν στους τόπους τους και να αναστραφεί το δημογραφικό πρόβλημα.

Ακόμη, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές, προκειμένου να έχουν επίδραση στις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Τέλος, ζήτησε από τον κόσμο να τον στηρίξει στις Ευρωεκλογές, λέγοντας πως θα είναι δίπλα στον κόσμο για ό,τι χρειαστεί και θα προτάξει τη μάχη για τις ευρωπαϊκές πολιτικές υγείας. «Πάμε για να κάνουμε δουλειά. Μπορώ να ανταποκριθώ στο ρόλο», κατέληξε, λέγοντας πως θέλει να είναι εκπρόσωπος στο Ευρωκοινοβούλιο και ένας Μακεδόνας.

X