Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Αθανάσιο Διαμαντίδη, Αντιπρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατ. Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

Οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε απεργίες με τον ίδιο να λέει πως: «Δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν, για μια ακόμη φορά το τρακτέρ σταματάει την εργασία στο χωράφι και βγαίνει στο δρόμο. Απφασίσαμε να συμμετέχουμε στις κατά τόπους απεργίες με άλλους κλάδους που διαμαρτύρονται. Στις 15 Δεκεμβρίου όπου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός θα συμμετέχουμε σε απεργίες στην Πτολεμαΐδα και στο Αμύνταιο».

Την ώρα που οι αγρότες σε Καρδίτσα και Θεσσαλικό κάμπο είχαν ολοκληρωτικές καταστροφές, η περιοχή μας είχε μεγάλες ζημιές σε κεράσια, έντονες βροχοπτώσεις στην Εορδαία τη περίοδο συγκομιδής του ροδάκινου, τη στιγμή που δεν αποζημιώνονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ για βροχή, όπως αναφέρει.

Ο κ. Διαμαντίδης τονίζουν την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνουν για μια σειρά θεμάτων (όπως δεν αποζημιώνουν για ζημιές σε ζώα από αρκούδες κ.α.). Επίσης, έθιξε το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα και στο κομμάτι των αποζημιώσεων.

Επίσης, ζήτησε να υπάρχει κανονισμός που να είναι σύμμαχος στον αγρότη, τονίζοντας πως οι αγρότες είναι σε πολύ δύσκολη θέση και ζητούν από την πολιτεία να τους σταθεί.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X