Mε ένα μίνι-αφιέρωμα που φέρει τον τίτλο “Πολυνείκης Καλαμάρας – Ο πρωταθλητής από την Κοζάνη”, η κοινότητα του Greek Boxer καλωσόρισε τον Κοζανίτη Πολυνείκη Καλαμάρα, χρίζοντάς τον πρέσβη τους. Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, έγινε μια μικρή ανασκόπηση των κατορθωμάτων του πολλάκις πρωταθλητή Ελλάδας στην πυγμαχία, κάνοντας επίσης αναφορά στα πρώτα βήματα του Πολυνείκη και το πώς έφτασε να είναι κάτοχος του τίτλου του πρωταθλητή, όχι μία, αλλά 10 φορές!

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:  

“ Για τον Πολυνείκη και την οικογένεια Καλαμάρα η πυγμαχία είναι οικογενειακή παράδοση! Ο πατέρας του, Σταύρος Καλαμάρας, υπήρξε Πρωταθλητής πυγμαχίας και αργότερα προπονητής, άρα για τον Πολυνείκη η ενασχόληση με το σπορ αυτό ήταν μια φυσική συνέχεια!
Για πρώτη φορά συμμετείχε σε προπόνηση πυγμαχίας όταν πήγαινε 4η δημοτικού, δηλαδή πριν 20 και πλέον χρόνια!
Με προπονητή και μέντορα τον πατέρα του ο Καλαμάρας σάρωσε ότι υπήρχε σε Πανελλήνιο επίπεδο, κερδίζοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος 10 φορές, σε διάφορες ηλικίες, χωρίς να γνωρίσει ποτέ την ήττα εντός συνόρων!
Σημαντικές είναι οι επιτυχίες του και σε διεθνές επίπεδο, όπου ξεχωρίζουν το Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και 2 πέμπτες θέσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντίστοιχα! Αξιοσημείωτες είναι οι παρουσίες του και σε αρκετά ακόμα Τουρνουά, όπου γεύτηκε τη χαρά της νίκης!
Τα τελευταία χρόνια ο Πολυνείκης έχει περάσει στο επαγγελματικό μποξ. Το ρεκόρ του σήμερα γράφει 5 Νίκες (2 ΚΟ) σε ισάριθμος αγώνες, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει την επιστροφή του στα ρινγκ, μετά από ένα διάστημα απουσίας όπου αφοσιώθηκε στην οικογένεια και τον μονάκριβο γιο του, τον Σταύρο, που έγινε πρόσφατα 1 έτους!
Πρόκειται για ένα πυγμάχο με φινέτσα και χαρακτήρα εντός ρινγκ που έχει μεγαλώσει θαυμάζοντας τον επίσης Κοζανίτη Γιώργο Γαζή, αλλά και τους Mike Tyson και Oleksandr Usyk!
Καθημερινά θα τον βρεις στο γυμναστήριο της οικογένειας στην Κοζάνη, να προπονεί μικρούς φίλους του σπορ και να μεταδίδει την εμπειρία και τις γνώσεις του!
Πολυνείκη καλώς ήλθες στην Κοινότητα του Greek Boxer!”

X