Στην ΚΑΠ 2023-2027 την οποία χαρακτήρισε «κατάπτυστη» έριξε πολλά από τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, απευθυνόμενους στους εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης  σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις συμμαχίες με χώρες της Μεσογειακές χώρες αλλά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκειμένου να αλλάξει η ΚΑΠ πριν τις Ευρωεκλογές, ενώ κάλεσε τους αγρότες που έχουν σχέση με κόμματα τα οποία ανήκουν στους σοσιαλιστές, τους πράσινους και τους αριστερούς να τους πιέσουν προκειμένου να γίνουν αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί:

«Είναι καλό το περιβάλλον και εμείς το σκεφτόμαστε αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τους αγρότες μας», είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν χάνει χρήματα από την ΚΑΠ 2023-2027 αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα απορροφήσει με όσα ισχύουν.

Ο Υπουργός στάθηκε και στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ μετά από 25 χρόνια σημειώνοντας πως θα γίνει ασφαλιστικός φορέας πραγματικό στήριγμα για τους αγρότες, ενώ ανακοίνωσε και τη δέσμευση 1,5εκ. ευρώ για την ένταξη επιλαχόντων προτάσεων στο Leader.

«Εθνική αμαρτία ο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Σε σημείο της ομιλίας του δε ξέχασε την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ χαρακτηρίζοντας «εθνική αμαρτία» τα όσα έγιναν με την προηγούμενη διοίκηση, ενώ χωρίς να κατονομάσει τον απερχόμενο Πρόεδρο είπε:

«Ξέρετε είναι και συντοπίτης σας, δεν θα κρυφθεί τίποτα τον έχει καλέσει και ο εισαγγελέας».

Σε ότι έχει να κάνει με τις ελληνοποιήσεις προϊόντων έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όσους παρανομούν και επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη λέξη «ερχόμαστε» προανήγγειλε σοβαρές επιπτώσεις σε όσους παρανομούν.

 

X