Με συγκεκριμένη διαδικασία του ΑΣΕΠ θα γίνουν το 2024 οι 2.272 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας.

Οι θέσεις αυτές εμπεριέχονται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων 2024, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η επιλογή των υποψηφίων για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα γίνει από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του δημοσίου.

Εφόσον οι θέσεις αυτές δεν καλυφθούν από τον πανελλήνιο γραπτό 2Γ/2022, τότε θα μεταφερθούν για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

Πώς θα καλυφθούν οι θέσεις για ΔΕ και ΥΕ

Οι θέσεις για υποψηφίους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας (σύστημα μορίων).

Τα κριτήρια για την πρόσληψη αυτών των υπαλλήλων είναι για ΔΕ:

βαθμός τίτλων σπουδων, δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας βαθμίδας (αν υπάρχει), συναφής εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, γνώση χειρισμού Η/Υ, γνώση χειρισμού ξένων γλωσσών (αν υπάρχει) και απαραιτήτως επαγγελματικές άδειες σε περιπτωσεις που απαιτούνται.

Για την κατηγορία ΥΕ, μεταξύ άλλων:

Απολυτήριο τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού (για όσους αποφοίτησαν έως το 1980), αριθμός ανηλίκων τέκνων, έξτρα πριμοδότηση ανάλογα με τα όρια ηλικίας.

Βασικό κριτήριο επιλογής και για τις δύο κατηγορίες θα είναι η εντοπιότητα.

Προκηρύξεις δήμων: Η κατανομή

Από τον πίνακα των θέσεων προκύπτει ότι στην Αττική θα γίνουν 492 προσλήψεις, στη Μακεδονία και Θράκη 464, σε Θεσσαλία – Στερεά 343, σε Πελοπόννησο – Δυτική Ελλάδα – Ιόνιο 341, στην Κρήτη 217, στο Αιγαίο 203 και σε Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία 212.

Ο πρώτος πίνακα αφορά δήμου,ς περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο δεύτερος αφορά Δημοτικές Επιχειρήσεις, κυρίως ΔΕΥΑ

Δείτε τους πίνακες με τις θέσεις:

etisios_programmatismos_dimoi-1

etisios_programmatismos_dimoi2

 

Πηγή: https://workenter.gr/

 

1 Comment

  • Ασημίνα χαραλαμπία Σαΐτη

    28/08/2024

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X