Άγιο είχε τελικά η οικογένεια από την Ασβεστόπετρα Εορδαίας της οποίας το σπίτι είχε διαρροή σε καυστήρα αερίου. Τι συνέβη: Λόγω τεχνικού προβλήματος, υπήρξε εκτενής διαρροή καυσαερίων, η οποία προκάλεσε αναθυμιάσεις στα μέλη της οικογένειας.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο Μεγάλος Αδελφός της οικογένειας μπήκε στο σπίτι και βρήκε λιπόθυμους τους γονείς του, τους οποίους προηγουμένως αναζητούσε και δεν έβρισκε. Έτσι, πήγε στο σπίτι να δει αν είναι καλά, τους βρήκε σε λιπόθυμη κατάσταση λόγω του καυσαερίου που είχαν εισπνεύσει, κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του ο ίδιος και βγήκε έξω από το σπίτι και κάλεσε το ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρα και διασώστες των οποίων έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στα μέλη της άτυχης οικογένειας.

Χωρίς να έχουν αντιληφθεί το αίτιο του συμβάντος, λίγες ώρες μετά, βρέθηκε στο σπίτι ο μικρός αδελφός. Και εκείνος, όμως έπεσε θύμα των αναθυμιάσεων και λιποθύμησε. Ο μεγάλος αδελφός ανησύχησε και πάλι, αφού και ο μικρός αδερφός δεν απαντούσε στις κλήσεις του, και πήγε εκ νέου στο σπίτι, όπου είδε και τον αδελφό του λιπόθυμο. Φυσικά ήρθαν πάλι οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ώστε να διακομίσουν τα αδέλφια στο Νοσοκομείο. Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, νοσηλεύτηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, και είναι τελικά όλοι καλά στην υγεία τους.

Μετά από τεχνική έρευνα, βρέθηκε η διαρροή στο σύστημα εξόδου των καυσαερίων στην κεντρική μονάδα του καυστήρα. Τα καυσαέρια έμπαιναν από το λεβητοστάσιο στο κλιμακοστάσιο (στην είσοδο της οικοδομής) και από εκεί έμπαιναν στην οικία. Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες μέρες τα μέλη της οικογένειας είχαν περίεργους πονοκεφάλους, ενδεχομένως λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης των καυσαερίων.

Εφιστάται η προσοχή τόσο από την οικογένεια, τόσο και από τους τεχνικούς, σε όλους τους συμπολίτες μας που διαθέτουν αντίστοιχα συστήματα θέρμανσης, και συστήνεται η συντήρηση τους, ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ή καμιά φορά και χειρότερα. Συμπληρωματικά, μπορεί κανείς να τοποθετήσει αισθητήρες μέσα στο σπίτι που μετράνε τη συγκέντρωση του οξυγόνου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η συγκεκριμένη διαρροή είναι πολύ “πονηρή”, καθώς τα καυσαέρια δεν έχουν οσμή (όπως το ίδιο το αέριο) και συνεπώς δεν προειδοποιούν τον ένοικο του σπιτιού για πιθανές διαρροές.

Φώτο αρχείου

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X