Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

«Χαιρετώ και ευλογώ και ζητώ την προσευχή καθενός κατοίκου ξεχωριστά. Διαδέχομαι έναν άγιο άνθρωπο τον οποίο αγαπώ και σέβομαι, τον μητροπολίτη Θεόκλητο, και πίσω από τη σκιά ενός μεγάλου αγωνιστή», είπε αρχικά ο νέος Μητροπολίτης.

«Είμαστε ακρίτες έχουμε αγάπη στον Χριστό και στην Πατρίδα. Μόνο τοπικά αποχωρίζομαι το χώρο, αλλά μπαίνω στην ίδια οικογένεια και στην ίδια νοοτροπία», προσέθεσε.

Ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται, απαντώντας ότι νοιώθει πρωτόγνωρα καθώς ακόμη δεν το έχει κατανοήσει. «Με τη χειροτονία και την έλευση του Αγ. Πνεύματος η σκέψη μου και η καρδιά μου θα πληρωθεί με την αγάπη και την εκκλησιαστική φροντίδα για την περιοχή και τη μητρόπολη για την οποία η εκκλησία με εξέλεξε. Θέλω να συναντήσω τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό και να ακολουθήσω τα βήματα των προκατόχων μου και να σας υπηρετήσω εκκλησιαστικά. Έχω μια εμπειρία και θεωρώ ότι μου δίνεται μια άλλη δυνατότητα να υπηρετήσω τον κόσμο».

Τόνισε πως στη μητρόπολη υπάρχουν πολλοί και καλοί ιερείς όπως τον ενημέρωσαν, λέγοντας πως η πρώτη εντύπωση του είναι θετική από τον τόπο.

«Η ευθύνη είναι μεγάλη και είναι πνευματική. Αποδίδουμε λόγο στον κριτή και Θεό μας. Αυτό με φοβίζει, αλλά νομίζω δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να την αγάπη του κόσμου και τους αξιόλογους κληρικούς. Ο Θεός με ευλόγησε να έχω άξιους συνεργάτες, με αγάπη στον θεό και την πατρίδα».

Η χειροτονία του θα γίνει 22 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X