Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης από την Cantina του protothema.gr

Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά!

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο καρότο
50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρουμε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Tips

Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλουμε.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

πηγή: cantina.protothema.gr

Δ. Καμαριάδης: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ”Υπό το Βέρμιο” του Πασχάλη Τσολάκη το Σάββατο 10/5 στην Κοζάνη

Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου, φιλοξένησε τον Δημήτρη Καμαριάδη – Συντονιστή της Εκδήλωσης παρουσίασης  της ποιητικής Συλλογής  «ΥΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ» του Πασχάλη Τσολάκη.

Read More »

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την έναρξη των αιτήσεων επιδότησης του ρεύματος στις επιχειρήσεις

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων Καφετεριών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας ενημερώνει για την έναρξη αιτήσεων επιδότησης ρεύματος σε επιχειρήσεις, αναφέροντας τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι,

Read More »
X