Την όλη οργάνωση του συνεδρίου είχε ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Εορδαίας, Αμβροσίου Βασίλειος. Προσκεκλημένος του Συνεδρίου ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευση Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τη γειτονική μας Φλώρινα κ. Νέζης,

Τα δύο σκέλη του συνεδρίου αναφέρονταν στην πορεία λειτουργίας των σχολείων της περιοχής μας, μετά την εμπόλεμη κατάσταση 1946-1949, τόσο, σε προσωπικό και αίθουσες διδασκαλίας, όσο και για τον προγραμματισμό κάλυψης των αντίστοιχων και όχι μόνο ελλείψεων για την εύρυθμη λειτουργία τους..

Το συνέδριο επεκτάθηκε και σε άλλης μορφής θέματα με κατάληξη τη σωστή διαπαιδαγώγηση της εύπλαστης αυτής μάζας που θα αποτελέσει την μελλοντική κοινωνία της Πατρίδας μας.

Τέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Δυτικής Μακεδονίας, κ. Νέζης, αφού ευχαρίστησε το συνάδελφο του, κ. Αμβροσίου, για την πρόσκληση, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και ενδιαφέροντος για το λειτούργημα τους και υποσχέθηκε για την συμπαράσταση του στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους στόχων για το καλό του δίδυμου, “ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ”.

Και η συνέλευση έκλεισε με μια αναμνηστική φωτογραφία.

Στη φώτο μας, από αριστερά οι σύνεδροι:

ΣΕΙΡΑ 1η, καθήμενοι: Οι δύο άγνωστες μας X;, X;, η Παπαδοπούλου Ρούλα, η Γρηγοριάδου Πολύτρια, η Γέροντα Έλλη και η άγνωστη μας X;.

ΣΕΙΡΑ 2η, όρθιοι: Πεϊτσίνης Γιάννης, και η σύζυγος του Άννα , η Αθανασιάδου Ανατολή, η Σώκου Καίτη, η Τσάκου Έλλη, η Πασαλίδου Αγγέλα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δυτικής Μακεδονίας, μα έδρα τη Φλώρινα, κ. Νέζης, ο Επιθεωρητής Δημοτικής εκπαίδευσης Εορδαίας κ. , Αμβροσίου Βασίλειος, η Γκόγια Σταυρούλα, η Πανίδου X; και Γιαραμάζη Χρυσούλα.

ΣΕΙΡΑ 3η, όρθιοι: Ο Παπαμάρκου Ηλίας, η Παπαμάρκου Σοφία, η άγνωστη μας X;, η Μιχαηλίδου Άννα, η Παπουλίδου Όλγα, η Τσαγγαλίδου Χρυσούλα, ο Βαγδατλής Χρήστος, ο Κωστής Γιώργος, ο Κυρζίδης Κώστας και ο άγνωστος μας X;.

ΣΕΙΡΑ 4η, όρθιοι: Ο Γιούμπουρας Κώστας, το άγνωστο μας κεφαλάκι X;, ο Ραφαηλίδης Ιάκωβος ο Τσούμαρης Γιάννης και η σύζυγος του Ασπασία , οι δύο άγνωστες μας X;, X;, ο Σερμπίνης Βασίλης, οι δύο άγνωστοι μας X;, X;, ο Κοκκινίδης Ιωσήφ, ο Βέργος Κώστας και ο Πανίδης Λεωνίδας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X