Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη παρουσία λαού, η Πτολεμαϊδα και γενικότερα η Επαρχία Εορδαίας γιόρτασε τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της από τον Τούρκικο ζυγό.
Ο Ιερός πανηγυρικός ήχος της καμπάνας των Εκκλησιών και τα Εωθινά εμβατήρια της φιλαρμονικής του Δήμου μας στους δρόμους της πόλης υπενθύμισαν το χαρμόσυνο γε-γονός της Ελεύθερης Μακεδονίας μας.
Παρουσία των Πολιτικών-Στρατιωτικών αρχών και πλήθος λαού, εψάλη πανηγυρική Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος προεξάρχοντος του Αρχιερατικού, πατέρα Μαξίμου και βοηθούμενος από όλο τον κλήρο της πόλης μας.
Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία, όπου το κενοτάφιο πεσόντων για την τιμή και τη Δόξα της Πατρίδος,, τρισάγιο στη μνήμη των αγωνιστών γενναίων Μαχητών-Ελευθε- ρωτών μας. Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών και η σχετική ομιλία.
Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, Προσκόπων-Λυκόπουλων και Οδη¬γών, σωματείων και διμοιρίας στρατού που χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα από το λαό. Ακολούθησε η τυπική δεξίωση στο Δήμο με ανταλλαγή ευχών.
Στη φώτο μας, από αριστερά: Ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος, Πέτρος Τόττης, η Ειρηνοδίκης Εορδαίας, ο Αρχιερατι¬κός Επίτροπος π.. Μάξιμος, ο Στρατιωτικός Διοικητής Πτολεμαϊδος (φρούραρχος ) και ο Διοικητής Χωροφυλακής Εορδαίας, σημειώνουμε ακόμα, από τη 2η σειρά αριστερά, το Δ.Σ. Σαμαλτάνο Χρήστο, το γράφοντα, Γιώργο Καζαντζή-Πρόεδρο Δημοτικού Συμ-βουλίου, το Χατζόπουλο Νίκο Δ.Σ., τον Αιδεσιμότατο π.. Βασίλειο Τερζόπουλο, τον Καπνόπουλο Παναγιώτη, το μπάρμπα Γιάννη Καλέση , το Νίκο (Κουλούσια) Παληό και άλλους…
Και αν θέλετε, φίλες και φίλοι, να μάθετε προς τι το κοινό μειδίαμα, καθηγητή και μα¬θητή σημειώστε το :
Ο Δήμαρχος συγχαίρει τον καθηγητή του για την επιτυχία του να εκλεγεί Βουλευτή και ο καθηγητής εκφράζει τη λύπη του για την αποτυχία του να επανεκλεγεί Δήμαρχος.. Ατά¬κες από τους δυο, ή δικό μας κουτσομπολιό;;;

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X