Από την παραλαβή και μεταφορά τμήμα λειψάνου της Οσίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ναό, Αγίου Στεφάνου-Οσίας Παρασκευής, 21-9-2001.
Με Ευλάβεια-τάξη και Ιερή Κατάνυξη η σχηματισθείσα τεράστια πομπή, που όμοιο της δεν προϋπήρξε στην πόλη μας, σε όγκο και Ιεροτελεστία, κατευ- θύνεται προς τον ομώνυμο Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, Αγίου Στεφάνου-Οσίας Παρασκευ­ής της Επιβατηνής, της κάτω Πτολεμαϊδος, όπου θα εκτεθεί το σκήνωμα σε λαϊκό Προ­σκύνημα επί τριήμερο, ήτοι, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2001.
Να τονίσουμε ακόμα πως μεγάλος αριθμός πιστών παρακολούθησε όλες τις εκδηλώ­σεις του τριημέρου με τάξη και θρησκευτική ευλάβεια, εντός και εκτός του Ναού, ημέ­ρα και νύχτα.
Την Κυριακή, όπου και το αποκορύφωμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων, πραγματο­ποιήθηκε Μέγα Αρχιερατικό Συλλείτουργο από Σεβασμιότατους Μητροπολίτες, Κα­στοριάς κ.κ,. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Ιόππης Ιεροσολύμων κ.κ., ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ και Φλωρίνης- Πρεσπών και Εορδαίας Πατέρα, ΘΕΟΚΛΗΤΟ..
Θα πρέπει να τονίσουμε πως, όλο το Ιερατείο και ο λαός, εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους στον Άγιο καθηγούμενο της Μεγίστης μονής Βατοπεδίου Αγίου Ορους Πατέρα ΕΦΡΑΙΜ και τη συνοδεία του..

X