Από διαρροή πετρελαίου στο χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο αντλιοστάσιο του Κρόκου, προέκυψε τελικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νερό της περιοχής, με αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα να απαγορεύεται η χρήση του πόσιμου νερού.

Η συγκεκριμένη εκδοχή είχε διερευνηθεί ως πιθανή αιτία από την πρώτη στιγμή, με τη ΔΕΥΑΚ να διερευνά διεξοδικά το θέμα ώστε να είναι απόλυτα σίγουρη για τα δεδομένα που θα ανακοινώσει, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η διαρροή προήλθε από αστοχία μηχανήματος το οποίο συμμετέχει στις εργασίες, με μικρή ποσότητα να εισχωρεί σε «άγνωστη καλλιέργεια νερού» όπως τονίζει η ΔΕΥΑΚ.

Η ρυπασμένη πηγή απομονώθηκε και η περιοχή τελεί υπό συνεχή διερεύνηση στα πλαίσια της μελέτης προσδιορισμού των Ζωνών Προστασίας Υδροσημείων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους στο νερό των δικτύων της και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε το πρόβλημα αυτό, οι έλεγχοι πιστοποιούσαν πως το νερό ήταν ασφαλές.

Τα δείγματα έχουν σταλεί σε αρμόδια πιστοποιημένα εργαστήρια με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Παρασκευή, ενώ μέχρι να γίνουν γνωστά αυτά, ισχύει η απαγόρευση της χρήσης νερού από το δίκτυο.

 

X