Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Παύλο Μουρατίδη – Απερχόμενο Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.

Ο ίδιος αποχωρεί από πρόεδρος στο σωματείο, λόγω συνταξιοδότησης, με το διοικητικό συμβούλιο του «Σπάρτακου» να συνεδριάζει αύριο Παρασκευή για αντικατάσταση του προεδρείου.

Ο ίδιος έκανε τον απολογισμό του, αναφέρθηκε σε λάθη αλλά και όσα έπρεπε και ήθελε να κάνει περισσότερα, εκτιμώντας ότι «συνέβαλα και έβαλα ένα λιθαράκι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων».

Για την απολιγνιτοποίηση με τον τρόπο που επιβλήθηκε, τόνισε πως είναι ήττα για την περιοχή καθώς επιβλήθηκε άδικα και βίαια. Για τα τεκτενόμενα στη ΔΕΗ, σημείωσε πως θα βγουν προγράμματα εθελουσίας και λοιπά άλλα, ενώ εργαζόμενοι μπορεί να βρεθούν και σε άλλες υπηρεσίες. Για τους 8μηνήτες, σημείωσε πως χάθηκαν περί τους 700 θέσεις ετησίως, ενώ θέσεις εργασίας χάθηκαν και με το κλείσιμο στο ορυχείο Αμυνταίου.

Επίσης, ανέφερε πως η περιοχή δεν προετοιμάστηκε για την απομείωση του λιγνίτη τα προηγούμενα χρόνια, και για το βίαιο κλείσιμο των μονάδων που ανακοινώθηκε. Για τη λειτουργία της 5ης μονάδας, είπε πως δόθηκαν 2 δις ευρώ για να δουλέψει, αν δουλέψει, για μια 5ετία κάτι που είναι «τρελό», όπως σημείωσε.

X