Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Αντώνη Μαυρίδη, Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου αλλά και στους στόχους του.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη του κτιρίου προκειμένου να γίνει κτήμα στην πόλη και να αναδείξει το πολιτιστικό του γίγνεσθαι», σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας πως στο σύλλογο έγινε η δεξίωση μετά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, γίνεται σεμινάριο, θα γίνουν εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίου ενώ θα γίνει και θεατρικό, για την απόδοση της Λυσιστράτης στα Ποντιακά, του Κ. Διαμαντίδη. Επίσης, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα συμμετάσχει στο παμποντιακό φεστιβάλ, ενώ ο σύλλογος συμμετέχει σε ενδιαφέρουσες ημερίδες και εκδηλώσεις. Ακόμη, υπογράφηκε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και υλοποιεί δράσεις που εκτίνονται σε όλα τα πολιτιστικά επίπεδα της περιοχής, σημείωσε ο κ. Μαυρίδης.

Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου θα γίνει η καθιερωμένη εκδήλωση «Πόντου γεύσεις», με νόστιμα παραδοσιακά πιάτα με γεύσεις του Πόντου και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με στόχο να αναδειχθεί ο πολιτισμός του Πόντου. Τα πιάτα θα ετοιμάσουν οι γυναίκες και οι εθελοντές του συλλόγου, προκειμένου να αναδειχθεί για μία ακόμη φορά η γαστρονομία της Ποντιακής Κουζίνας, ενώ θα στηθεί μπουφές με πάνω από 30 ποντιακά εδέσματα.

Ο σύλλογος κάνει μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί η παραδοσιακή τέχνη των πιάτων αυτών, επειδή συνδέονται με μια παράδοση ολόκληρη, αναδεικνύοντας την υγιεινή πλευρά της ποντιακής γαστρονομίας, σημείωσε ο κ. Μαυρίδης. Ο σύλλογος στηρίζει διδακτορική διατριβή συμπολίτη μας, προκειμένου να αποδειχθεί το πόσο υγιεινά είναι τα προϊόντα. Ακόμη, ο σύλλογος έχει κάνει εκδήλωση για την κυκλική οικονομία, στην οποία αναδείχθηκε το πώς από τα χρόνια του Πόντου οι Πόντιοι λειτουργούσαν με τα χαρακτηριστικά της κυκλικής οικονομίας, όπου τίποτα δεν πήγαινε χαμένο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 9 το βράδυ, στο Rose Garden (Πρώην Ευρώπη) στην Πτολεμαΐδα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X