Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Τάσος Φούντογλου με σχετική άναρτησή του στο Facebook αναφέρεται στη λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής με τα εξής:

“Πάμε πάλι από την αρχή. Μια περιφερειακή αρχή λειτουργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και όχι στο πλαίσιο των φαντασιώσεων που έχουν ορισμένοι για το ρόλο της ή στο πλαίσιο των εμμονών και των κόμπλεξ τους, περιμένοντας κάθε φορά να δούνε το όνομα κάποιου αυτοδιοικητικού γραμμένο κάπου για να ξεκινήσει ο γνωστός ανώνυμος χαβαλές των γνωστών-άγνωστων “γραφείων” και “μικρομάγαζων” της περιοχής. Αν νομίζουν, λοιπόν, ορισμένοι πως θα συνεχίσουν να πολιτεύονται με φωτογραφίες σε πανηγύρια και χαρές, συνεχείς υπομνήσεις στο φουμπου για το πόσο ετοιμοπόλεμοι είναι σε κάθε εθιμοτυπική τους υποχρέωση και με «βουβά» χαμόγελα δίπλα σε υπουργούς και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα περιμένουν από μια περιφερειακή αρχή- δίχως συγκλονιστικές αρμοδιότητες και με συγκεκριμένους πόρους- να αναστρέψει το «θάνατο» της περιοχής και να τους «ξελασπώσει» όλους, δεν είναι μόνο γελασμένοι. Είναι και υπόλογοι.

Επίσης, αν νομίζουν ορισμένοι πως θα συνεχίσουν να μετακυλίουν το βάρος της προσωπικής τους πολιτικής και διοικητικής αποτυχίας σε θεσμούς όπως η αυτοδιοίκηση και να δημιουργούν εντυπώσεις μέσω της μετάθεσης ευθυνών δεν είναι μόνο γελασμένοι και υπόλογοι. Είναι και επικίνδυνα άσχετοι. Καλό το καλαμπούρι, λοιπόν, τόσα χρόνια των επαγγελματιών ανευθυνουπεύθυνων αυτής της περιοχής αλλά σύντομα κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Και όσοι μπορούν να συνδράμουν στην αναγέννηση μιας περιοχής που “πεθαίνει” είναι ευπρόσδεκτοι να περάσουν από τον πάγκο τους στην ενεργό δράση. Όσοι πάλι θέλουν να συνεχίσουν να δηλώνουν δημόσιο «παρών» με σελφοκόνταρα, μηχανισμούς ευρέσεως εργασίας, εθιμοτυπικές συναντήσεις, καταγγελτικό λόγο απέναντι σε όλους και σε όλα, “αναπτυξιακές” εμμονές του περασμένου αιώνα και τσάρκες σε πανηγύρια και μνημόσυνα ας συνεχίσουν να το κάνουν ως αιώνιοι “παγκίτες”. Δυτική Δημοκρατία είμαστε εξάλλου και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής του…πάγκου του.
Όσο για εμάς, για το τί παραλάβαμε και τι σχεδιάζουμε και δρομολογούμε να κάνουμε στο χώρο της Υγείας – πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας- θα τα πούμε μεθαύριο στο περιφερειακό συμβούλιο. Γιατί και η υπομονή έχει και τα όρια της…..”
X