Πρόκειται, φίλες και φίλοι, για μια υπέροχη ομάδα υπερήλικων συμπατριωτών μας, που παρά την κάποια ηλικία τους, δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν το Μεγαλείο του Θρησκευτικού μας ΠΙΣΤΕΥΩ και ζήτησαν, δια του Σεβάσμιου ιερέως του χωριού τους, την βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας, που ανταποκρίθηκε θετικά με τη διάθεση ομάδας κατηχητών.

Έτσι, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της κατηχητικής περιόδου, Ανατολικού, 1980 με επισφράγιση τους, την αναμνηστική φωτογραφία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού της, Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Ανατολικού.

Στη φώτο μας, ΣΕΙΡΑ 1η, από αριστερά καθιστοί: Χατζησάββας Χρυσός-μέλος της ομάδας κατηχητών-, Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, Μωυσιάδης Δημήτρης-κατηχητής-, Ιωσηφίδης Γρηγόρης, Κούσης Ευστάθιος-μέλος της ομάδας κατηχητών- και Στεφανίδης Περικλής.

ΣΕΙΡΑ 2η, από αριστερά, όρθιοι: Σταμάκος Δημήτριος, Σιδερίδης Παναγιώτης (Παντούκ), Τασόπουλος Βασίλειος (Καφέρας), Συμεωνάκος Βασίλειος, Μωυσιάδης Χαράλαμπος (Χαραλάσκος), Αναστασιάδης Αναστάσιος (Χατζής), Καπουρχατζίδης Παπά- Σάββας, Ιερέας του χωριού, Ζυρπιάδης Νικόλαος, Κανδυλιώτης Κωνσταντίνος και Καραμανλής I. Αναστάσιος .(Τασούλης).-

X