Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες σχετικά με το θέμα  των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά για το πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) και το τι πρόκειται να γίνει με το χρέος της προς τη ΔΕΗ.

Δεν θέλουμε να… στεναχωρήσουμε ή να… πληγώσουμε κανένα, αλλά παρόλο που ακούσαμε όλες τις τοποθετήσεις και διαβάσαμε προσεκτικά όλα τα ρεπορτάζ, δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο, ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι.

***

Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις.

Το ερώτημα βέβαια είναι πότε θα έρθουν αυτές και τι είδους θα είναι.

Υπομονή, λοιπόν…

Απλά να υπενθυμίσουμε πως ο Σεπτέμβρης βρίσκεται ήδη στην 7η μέρα του και κατά πως το συνηθίζει περνάει, κι αυτός, γρήγορα και ακολουθεί ο Οκτώβριος…

Τουλάχιστον έτσι λέει το ημερολόγιο…

Η όποια συνέχεια θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον…

Αντιγράφουμε την πρώτη παράγραφο από το ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ με τίτλο “Φούντογλου κατά Βουλευτών: «Δε μιλάνε για τον υγειονομικό χάρτη γιατί έχει πολιτικό κόστος- Κάποιοι τους βγάζουν από το κάδρο για τα θέματα υγείας και τα χρεώνουν στην αναρμόδια Περιφέρεια»”, όπου αναφέρεται ότι:

«Πυρά κατά των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και του πολιτικού προσωπικού το οποίο δεν άγγιξε ποτέ την υπόθεση του υγειονομικού χάρτη για να μην έχει πολιτικό κόστος, όπως είπε, εξαπέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Τάσος Φούντογλου, στη συνεδρίαση λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής μετά από ερώτηση που κατατέθηκε για την κατάσταση στον τομέα της υγείας στην περιοχή.»

***

Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας δείχνει πως είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με το πολιτικό προσωπικό της περιοχής για το πολύπαθο θέμα της υγείας.

Ζήτησε, μάλιστα, να οριστεί και ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων.

Οπότε, θα υπάρξει και συνέχεια, την οποία αναμένουμε με ενδιαφέρον για το πώς θα εξελιχθεί και τι θα αποφέρει τελικά…

Οψόμεθα, λοιπόν…

 

 

Ο γιατρός που επιμένει και περιμένει…

Μιας και αναφερθήκαμε στο θέμα της υγείας στην περιοχή μας, δεν είναι δυνατόν να μην επισημάνουμε και κάποια απ’ τα όσα γράφει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Στόκκος σε νέα δημόσια τοποθέτηση του.

Και λέμε νέα καθώς είναι από εκείνους που δεν εφησυχάζει και με τις διάφορες αναρτήσεις του θέτει ξανά και ξανά το θέμα των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη υγειονομική δομή.

Έτσι, προχθές σημείωνε και πάλι ότι «Δυστυχώς μέχρι σήμερα τίποτα από τους τοπικούς άρχοντες αναφορικά με τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών στην Δυτική Μακεδονία αλλά και γενικά στην περιφέρεια .

Κάποιοι μας παραπέμπουν στις αναγγελίες του Πρωθυπουργού στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Το τι θα ειπωθεί εκεί και για πιο σκοπό ένας Θεός το ξέρει.

Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας προκειμένου να ηρεμήσουμε και να έχουμε μια ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον αλλά και να συγκεντρωθούμε στο έργο μας αλλά και στον σκοπό μας.»

***

Εύλογη η αγωνία του κ. Στόκκου και κατανοητή η ανησυχία τόσο του ίδιου όσο και των συναδέλφων του που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα σ’ αυτό τον τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα.

Το πρόβλημα είναι πως όσες φορές και αν τις εκφράζουν, λείπουν σταθερά οι απαντήσεις και οι λύσεις…

 

Ευρηματικός τίτλος…

Με την παράφραση του τίτλου γνωστής αμερικανικής ταινίας θέλησε ο πρώην βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο σκηνοθέτης κ. Θέμις Μουμουλίδης, να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, το «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά», έγινε «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το κόμμα» και είναι ο τίτλος στην ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

***

Σε μια ανάρτηση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως Και αντί ο Κασσελακης να αναλύσει και να συνθέσει ως όφειλε , προχώρησε στην αποσύνθεση.

Διέλυσε ενα κόμμα, απογοήτευσε ακόμη και τους πιο δικούς του ανθρώπους, ακύρωσε όλη την ιστορική πορεία του πρώτου αριστερού κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα!

Ως αυθεντικό θρασίμι συνεχίζει να προκαλεί και να αμφισβητεί με κάθε τρόπο τον ιστορικό ηγέτη Αλέξη Τσίπρα σε κάθε ευκαιρία. Γιατί του είναι αδιανόητο ότι υπήρξε κάποιος σημαντικότερος!

Με λίγα λόγια αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο!

Υστερικός εμμονικος και αλαζων φέρνει προτάσεις για την αλλαγή ονόματος και καταστατικού.

Οι μάσκες έπεσαν.

Ο Στεφανος Κασσελακης θέλει το «μαγαζί» δικό του.

 

Σκληρή η κριτική του, αλλά ο τίτλος που επέλεξε σίγουρα ευρηματικός.

X