Με περισσότερο από μία εβδομάδα καθυστέρηση, βάση της προκαθορισμένης ημερομηνίας εκκίνησης(15 Οκτωβρίου), αναμένεται να έχουν τηλεθέρμανση τα νοικοκυριά της Κοζάνης καθώς τα αλλεπάλληλα προβλήματα στη μονάδα 4 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου δεν επέτρεψαν την παροχή θερμικής ενέργειας προς τη ΔΕΥΑΚ.

Η συγκεκριμένη μονάδα σημείωση διαρροή λίγο πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης, επανήλθε κανονικά στο σύστημα δίνοντας για λίγες μόνο ώρες θερμικά φορτία στην Τηλεθέρμανση, πριν καλά- καλά όμως ολοκληρωθεί η προθέρμανση του δικτύου τέθηκε και πάλι εκτός από νέα διαρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η νέα βλάβη σημειώθηκε στο λέβητα, με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να την αποκαθιστούν έως τη Δευτέρα το απόγευμα και εν συνεχεία μετά το συγχρονισμό της, να εισέρχεται στο σύστημα ώστε να παρέχει θερμικά φορτία στη ΔΕΥΑΚ.

Αυτό σημαίνει πως αν όλα πάνε καλά, η Κοζάνη θα αρχίσει να έχει Τηλεθέρμανση από την Τρίτη το απόγευμα προς Τετάρτη πρωί, με μια ακόμη παράμετρο να είναι το δίκτυο το οποίο σημείωσε διαρροές παρά τις ελάχιστες ώρες λειτουργίας.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ επιδιόρθωσαν αρκετές από τις διαρροές και βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέες, καθώς είναι γνωστό πως σε κάθε έναρξη λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης υπάρχουν ανάλογα ζητήματα τα τελευταία χρόνια.

Σύμμαχος παραμένει ο καιρός με το θερμοκρασίες να κρατιούνται σε πολύ ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι ευελπιστούν πως η μονάδα 4 δεν θα εμφανίσει νέο πρόβλημα, τουλάχιστον μέχρι στο σύστημα να μπει και η μονάδα 5, η συντήρηση της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X