Μεγάλο οδικό έργο αποκατάστασης της οδικής ασφάλειας και του οδοστρώματος, σε δύο σημεία της ΠΕ Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Γκοβεδάρου.

Πρόκειται για μεγάλο έργο προϋπολογισμού 9.5 εκατομμυρίων ευρώ και εκτείνεται σε δύο σημεία: Στην Ενωτική οδό Βατερού – Κοίλων (Βόρεια Περιφερειακή Κοζάνης), και στη Νεάπολη Βοΐου (στην Εθνική οδό 20 Κοζάνη – Ιωάννινα ως τα όρια της ΠΕ Καστοριάς ΕΟ 15 από τον κόμβο Γρεβενών ως τα όρια της ΠΕ Γρεβενών).

Το έργο και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνει εκτός από ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις διασταυρώσεων, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες διαγραμμίσεις και διαμορφώσεις για βελτιστοποίηση της ορατότητας. Στο σημείο του δρόμου Βατερό – Κοίλα, δε, γίνεται και κυκλικός κόμβος. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό άξονα, που εξυπηρετεί περιφερειακά την Κοζάνη, καθώς εξυπηρετεί εκτός από τους κατοίκους των χωριών της περιοχής, και αρκετές παραγωγικές επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί. Η σημασία του συγκεκριμένου δρόμου είναι επίσης μεγάλη, καθώς έχει χαρακτήρα περιφερειακής οδού, της πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας, όμως μέχρι και χτες βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση. Επιπρόσθετα, ο κυκλικός κόμβος στο Βατερό θα περιορίσει τον σημαντικό αριθμό ατυχημάτων που κατά καιρούς σημειώνονται.

 

 

X