Αμύνταιο: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η συμφωνία – πακέτο για τις Τ/Θ

Εγκρίθηκε ομόφωνα πριν από λίγο από το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου η συμφωνία – πακέτο για τη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 20.30 το βράδυ της Παρασκευής, με το Αμύνταιο να ήταν ο τρίτος κατά σειρά δήμος που ενέκρινε τη συμφωνία, καθώς προηγήθηκαν Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Σε ό,τι αφορά την τιμή που θα δίνεται η θέρμανση στους καταναλωτές, αναφέρθηκε πωσ δεν θα υπάρξει καμία αύξηση σε σχέση με ότι πληρώνουν σήμερα οι δημότες καθωσ είχε γίνει ήδη η αύξηση προ μηνών 70 τις εκατό.

Να τονιστεί, επίσης, ότι το Αμύνταιο είναι ο μόνος δήμος εκ των τριών που παρέχει ήδη τηλεθέρμανση στους δημότες του.

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Γ. Λιάσης έκανε λόγο για επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και μιας “δύσκολης άσκησης” που έφτασε σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Είπε πως υπήρξαν στιγμές που πίστεψαν ότι θα βρεθούν σε αδιέξοδο, αλλά τελικά βρέθηκε λύση.

Αναφορικά με τη συμφωνία, το 1/3 της συνολικής οφειλής της ΔΕΤΕΠΑ δηλαδή άνω των 500.000 ευρώ θα αποπληρωθεί άμεσα από το ΥΠΕΝ και το υπόλοιπο (άνω του 1 εκ. ευρώ) θα αποπληρωθεί μέσω του τέλους ΑΠΕ.

Για το μεταβατικό στάδιο, ως που να λειτουργήσει η διαδημοτική επιχείρηση τηλεθέρμανσης, ο κ. Λιάσης τόνισε πως η τιμή χρέωσης είναι στα 32 ευρώ τη μεγαβατώρα, μια τιμή που είναι μεταβαλλόμενη.

Η αυτόνομη μονάδα βιομάζας δεν περίμενε την υπογραφή της συμφωνίας και άνοιξαν την Τ/Θ, είπε ο κ. Λιάσης, λέγοντας πως ο δήμος έχει κάνει ήδη αναπροσαρμογή τιμής στα 70 ευρώ, με τον κ. Λιάση να τονίζει πως η απόφαση αυτή ήταν ρεαλιστική. Στόχευση είναι να μην δημιουργηθούν νέα χρέη, τόνισε επίσης.

X