Εφόσον προκύψει από το σχεδιασμό θα πάρουμε την ανάλογη θέση, ήταν ή λιτή απάντηση του Περιφερειάρχη στην ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νόντα Στολτίδη, σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρνουν τη ΔΕΗ να έχει καταθέσει πρόταση για μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στους Νόμους που ισχύουν και τις κοινοτικές οδηγίες που νομοτελειακά θα οδηγήσουν σε καύση απορριμμάτων, ενώ παραδέχθηκε πως η ΔΕΗ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο ΥΠΕΝ.

Πάντως τη συγκεκριμένη περίοδο δεν υπάρχει κάτι το οποίο η Περιφέρεια εμπλέκεται ή έχει ενημερωθεί περαιτέρω, με το στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης όταν αυτό προκύψει, να καλείται να πάρει θέση.

Να υποβαθμίσει το θέμα ακόμα περισσότερο, ως προς την ύπαρξή του, προσπάθησε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα αυθαίρετα: «Όταν υπάρξει κάτι χειροπιαστό θα έχουμε περισσότερα να πούμε, αυτό με την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων το Υπουργείο το λέει εδώ και 2-3 χρόνια».

Για προσπάθεια να καλλιεργηθεί μια επανάπαυση, έκανε λόγο ο Νόντας Στολτίδης, θυμίζοντας πως και την προηγούμενη περίοδο η ΔΙΑΔΥΜΑ ξεκάθαρα μιλούσε για καύση απορριμμάτων: «Δεν ακούσαμε πάντως την περιφερειακή αρχή τι θα κάνει», συμπλήρωσε, δείχνοντας πως δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του Περιφερειάρχη.

X