Αλλαγή ώρας: Δείτε πότε γυρίζουμε μία ώρα πίσω τα ρολόγια και κοιμόμαστε μια ώρα παραπάνω

Την Κυριακή λοιπόν, 29 Οκτωβρίου, αλλάζει η ώρα σε χειμερινή και έτσι θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω κατά μία ώρα, δηλαδή θα κοιμηθούμε μια ώρα παραπάνω.

Γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ακόμα χειμερινή ώρα;

Παρά τα όσα είχαν προαναγγελθεί από την ΕΕ, το 2019, ότι πλέον οι χώρες θα επέλεγαν οι ίδιες να επιλέξουν να κρατήσουν θερινή ή χειμερινή ώρα, τελικά φαίνεται ότι το όλο εγχείρημα βρήκε τοίχο και τελικά η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες προτίμησαν να διατηρήσουν το ισχύον σύστημα ρύθμισης ώρας. Πού σκόνταψε η εφαρμογή.

Μέχρι το 2019 το Ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν είχε καταλήξει σε κάποια οριστική απόφαση, καθώς το θέμα επιλογής ώρας είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα, όσο και αν φαντάζει απλό.

Οι επιπτώσεις που επιφέρει η αλλαγή ώρας σε καθημερινότητα, δραστηριότητες, οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντικές και έτσι τα κράτη μέλη, ζήτησαν από την ΕΕ να εκτιμήσει τις επιπτώσεις.

Ένα επιπλέον τροχοπέδη αποτέλεσε το γεγονός ότι τα γειτονικά κράτη θα έπρεπε να καταλήξουν σε μία κοινή απόφαση, ώστε να μην υπάρχει διαφορετική ώρα μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στην ίδια ζώνη.

Η πανδημία του Covid, το Brexit, η κρίση στην ενέργεια και η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πήγαν πίσω το ζήτημα, το οποίο τελικά δεν ξαναήρθε στο προσκήνιο.

Στέλιος Φελέκης (εκπαιδευτικός): «Μέτρια η συμμετοχή μαθητών στην τηλεκπαίδευση» -Υπήρχαν ακόμη και τάξεις με 3 – 4 παιδιά

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη, φιλοξένησε τον Στέλιο Φελέκη – Εκπαιδευτικό, ο οποίος και αναφέρθηκε στο πως κύλησε το σύστημα της

Read More »
X