Πεδίο σύγκρουσης αποτέλεσε στη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής η συζήτηση για την έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, για την «Πιλοτική Εφαρμογή Ανίχνευσης Διαταραχών Κινητικότητας σε Ευπαθείς Ομάδες».
Σοβαρές ενστάσεις για τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας Παναγιώτη Γεωργανάκη στη συνεδρίαση της επιτροπής, εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Βόσδου, εκφράζοντας ερωτηματικά για το πώς θα συμβάλει η σύμβαση στην πράξη. «Το πρόγραμμα στοχεύει να δώσει κάποια εργασία στον κ. Πανυτσίδη, που ήταν και υποψήφιος με την παράταξη Αμανατίδη», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Να σημειωθεί πως στην έρευνα θα συμμετάσχουν τριάντα (30) άτομα και όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Γεωργανάκης, θα ανιχνεύει διαταρραχές σε ευπαθείς ομάδες (λ.χ. βάδισης, ή πάρκινσον κ.α.), με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για βελτίωση υποδομών στην περιοχή.
Με σαφείς πολιτικές αιχμές ο κ. Βόσδου έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα ερωτηματικά ως προς την έρευνα, λέγοντας πως η περιφερειακή αρχή έχει σκοπό να δώσει δουλειά στον κ. Πανητσίδη.
Δεν είναι τροχοπέδη η συμμετοχή ενός αναπτυξιακού σε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια, το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος με την παράταξη της περιφέρειας, είπε με τη σειρά του κ. Μεταξάς.
Ο κ. Βόσδου είπε πως δεν κρίνει τον κ. Πανυτσίδη για το πανεπιστημιακό του έργο, αλλά είπε πως για την εν λόγω προγραμματική σύμβαση ο ίδιος έχει ερωτηματικά για το κατά πόσο θα υπάρχει ωφέλεια, εφόσον αφορά τριάντα (30) άτομα.
Ο κ. Βόσδου το καταψήφισε, όπως και ο κ. Χριστοφορίδης γιατί όπως είπε δεν προκύπτει από πουθενά η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.