Αγνοώντας επιδεικτικά τις επισημάνσεις της Περιφέρειας και των αρμόδιων υπηρεσιών της που ζήτησαν πλήρη φάκελο για τα όσα έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει στη γνωστή έκταση των Πετρανών που χρησιμοποιείται για χρήση από ιππικούς συλλόγους, η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη επανάφερε το θέμα της παραχώρησης στον ιππικό σύλλογο «Ο Άγιος Νικάνορας», αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να δοθεί προς χρήση η εγκατάσταση.

Υπέρ της εισήγησης τάχθηκε και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τίνα Κουζιάκη, ενώ οι παρατάξεις Μαλούτα και Κουζιάκη ζήτησαν αναβολή της συζήτησης προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, μετά την παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια ζητά από το Δήμο στοιχεία για την τήρηση των όρων παραχώρησης και θέτει ερωτήματα για το αν δημιουργήθηκαν ιππικό κέντρο και σχολή ιππασίας.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος απαξίωσαν εντελώς την παρέμβαση της Περιφέρειας φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πουν πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο θέμα και δεν θα έπρεπε να εμπλακεί.

Οι παρατάξεις Μαλούτα και Κουζιάκη δεν ψήφισαν την εισήγηση, η οποία ήρθε για 2η φορά μετά την ακύρωση της πρώτης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η δημοτική αρχή είχε προβεί σε χαρακτηρισμό του θέματος ως «κατεπείγοντος», με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

 

 

X