Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη, Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει όλα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μιχελάκη έκανε λόγο για «θετικές και αρνητικές εξελίξεις», λέγοντας πως «σήμερα ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι το κόμμα προέρχεται από αλλεπάλληλες ήττες, την «απομάκρυνση» του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογή Κασσελάκη την οποία «όλοι θα έπρεπε να τη σεβαστούν» όπως είπε σημειώνοντας πως «θα έπρεπε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά από αξιωματική αντιπολίτευση ξανά κυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν κάτι συμβαίνει και δεν θέλουν τον κ. Κασσελάκη τόσα στελέχη εσωτερικά, η κ. Μιχελάκη τόνισε πως έπρεπε το κόμμα να κάνει την αυτοκριτική του και θα έπρεπε να ακολουθηθούν τα κομματικά όργανα.

«Εγώ προσωπικά ήμουν στο προεδρικό blog Τσίπρα και χαρακτηρίστηκα από πολλούς ως προσωπολάτρης. Τώρα οι ίδιοι σύντροφοι θα πρέπει να απαντήσουν. Το πρόσωπο θα πρέπει να εμπνέει. Αυτό πιστεύουν ότι τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο, γιατί κάνουν πίσω για το πρόσωπο; Για ποιο λόγο απέχουν για το πρόσωπο και δεν βοηθούν το νέο πρόσωπο που ήρθε, να το βοηθήσουν να πάει μπροστά, αντιθέτως κοιτούν να το αποδομήσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για τις παραπομπές των αντιδρούντων στελεχών στην επιτροπή δεοντολογίας, η κ. Μιχελάκη είπε πως είναι «καθ’ όλα καταστατικό», τονίζοντας πως θα ανέμενε την απόφαση της επιτροπής, λέγοντας με έντονη δόση κριτικής πως «τα όσα ακούστηκαν στα κανάλια από αυτά τα στελέχη κατά Κασσελάκη, δεν τα χωράει το μυαλό μου».

Για όσους παραιτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς αν πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως έτσι πρέπει να γίνει με βάση καταστατικού, καθώς η θέση «ανήκει στο κόμμα», παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις Τσακαλώτου για άλλες υποθέσεις, καλώντας στελέχη να παραδώσουν τις έδρες τους. Κατηγόρησε, δε, τον Στ. Κούλογλου για «αλαζονεία».

Ερωτηθείς για τη στάση Τσίπρα σήμερα και το γεγονός ότι δεν παίρνει θέση στα όσα γίνονται, τον υπεραμύνθηκε, λέγοντας πως «τι θα έβγαινε να πει;», λέγοντας ακόμη πως «σηκώθηκε ένα σεντόνι και βγήκαν στη φόρα τα προβλήματα που προϋπήρχαν.

Επίσης, ερωτηθείς αν βοηθάει το κόμμα το γεγονός ότι δεν κάνει αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα παρά ασχολείται εσωκομματικά, λέγοντας πως τον κόσμο σήμερα ενδιαφέρει η ακρίβεια, προσθέτοντας πως οι δημόσιες δηλώσεις θα έπρεπε να αποφεύγονται και όσοι αντιδρούν θα έπρεπε να πάνε σε δημόσια όργανα. «Αναλωνόμαστε εσωκομματικά και αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε ακόμη, λέγοντας πως δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι να παρουσιάσει στον κόσμο λύσεις.

«Ειπώθηκαν πολλά πράγματα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ήταν για καλό. Οφείλουμε μια συγνώμη στον κόσμο. Μας στεναχωρούν όσα έγιναν, αλλά είχαμε εντοπίσει και βασικές πολιτικές διαφωνίες. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται βοήθεια περισσότερο από ποτέ. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάνουμε πίσω για το πρόσωπο, στη μάχη μένεις και το παλεύεις», είπε επίσης, σημειώνοντας πως ο Στ. Κασσελάκης έχει μια «αδιαμερολάβητη» επαφή με τον κόσμο και αυτό είναι δώρο.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «αυτή τη στάση δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Ο πρόεδρος σήμερα θέλει τη στήριξη του κόμματος. Δεν μπορούμε να παριστάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα», ζητώντας να πάνε μπροστά με γνώμονα να εμπνεύσουν τον κόσμο.

«Υπήρχε ένα προκατειλημμένος ΣΥΡΙΖΑ και κάποια στελέχη του», είπε ακόμη, για όσους αντέδρασαν κατά του Κασσελάκη, εκτιμώντας ότι ο νέος πρόεδρος θα τα καταφέρει και πρέπει και τα στελέχη του να τον στηρίξουν σε αυτό.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X