Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη – Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρθηκε στις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις στην κεντρική επιτροπή , μετά την μομφή κατά Κασσελάκη.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, σε μια στιγμή που μπλέξαμε λίγο τις δομές. Πέρυσι είχαμε την εκλογή νέου προέδρου και δυστυχώς δεν ακολούθησαν τα όργανα του κόμματος και βρεθήκαμε στον διχασμό. Τέθηκε θέμα μομφής που πέρασε και θα επανεξεταστεί. Με την εκλογή προέδρου ήρθαν και ψήφισαν πολλά νέα μέλη. Και πριν από αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλήματα. Εγώ υποστήριζα ότι τα αίτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά και έπρεπε να μπούμε σε μια ουσιαστική συζήτηση για το τι πρέπει να αλλάξει, δεν είχε πρόβλημα ηγεσίας. Ένα από αυτά είναι το καταστατικό και τα όργανα, που να ανταποκρίνονται στα νέα μέλη και τη σύγχρονη πραγματικότητα», σημείωσε αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση και τι πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε πως δεν θα έπρεπε ο κ. Κασσελάκης να προκαλέσει μόνος του νέα εκλογή, από τη στιγμή που  στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε αξιοπρεπές αποτέλεσμα, ενώ για τα όσα έγιναν το Σ/Κ στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Για τη στάση Πολάκη και τη μεταστροφή του η κ. Μιχελάκη απάντησε πως «ένας προοδευτικός άνθρωπος όταν δίνει μία ευκαιρία την δίνει πραγματικά», καθώς εκτίμησε πως δεν είναι τόσος πολύς ο χρόνος για να μπαίνει το κόμμα σε μία τόσο μεγάλη αρνητική κριτική για το πρόσωπο Κασσελάκη.

«Όλοι εμείς και ο Παύλος Πολάκης θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον κ. Κασσελάκη και το «δεν κάνεις» εμένα δεν μου κάνει», αναφέρει επίσης.

Ερωτηθείς αν πρέπει να παίξει ρόλο ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την εκλογή νέου προέδρου αλλά και μετά από αυτή, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως σε ότι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος θα τοποθετηθεί όποτε νομίζει σημειώνοντας ότι:  «Μιλάμε για το πρόσωπο αλλά ξεχνάμε την προηγούμενη συγκυρία. Το προηγούμενο συνέδριό μας έγινε μετά από μια διάσπαση και δεν θα ήθελα να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για «έλλειψη συναίσθησης σε ότι αφορά τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας»

Ερωτηθείς αν είναι μάχη μεταξύ Στ. Κασσελάκη και Αλ. Τσίπρα, η ίδια απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε ο ίδιος να παραμερίσει πέρσι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι τις απαντήσεις τις οφείλει ο ίδιος όποτε το επιθυμεί.

«Δεν είναι καθόλου κομψό επειδή όλοι έχουμε σεβόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετούνται κάποιοι οριζόμενοι ως κύκλοι του. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ από έναν ηγέτη που τον πίστεψα ότι θα μιλάνε οι κύκλοι του αντί για αυτόν και δεν το πιστεύω και για τον Αλέξη Τσίπρα. Ας σταματήσουν οι διάφοροι κύκλοι γιατί είναι απροσδιόριστο».

Για τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και τη συζήτηση για ένα ευρύ μέτωπο προοδευτικού χώρου, απάντησε πως η συζήτηση δεν είναι καινούρια. «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε τη συζήτηση για μία συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που γύρισε την πλάτη και τώρα απαντήσαμε ξεκάθαρα και συμφωνώ με αυτή την άποψη, από τη στιγμή που δεν υπήρχε η συνεργασία με την απλή αναλογική τότε πάμε μπροστά. Όμως όχι σε ότι αφορά τα πρόσωπα και με κλειστές συμφωνίες, με αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα που μπορεί να δοθεί μόνο στο κοινοβούλιο.  Έτσι απαντά στα προβλήματα του κόσμου», κατέληξε.

X