Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Έφη Μιχαλάκη – Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τη στήριξή της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τώρα στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη και πως αισθάνεται που βρίσκεται στη «μέση» των δύο προσώπων. «Στήριζα και στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα όμως έκανα μια επιλογή στις εσωκομματικές εκλογές και συνεχίζω να τη στηρίζω. Δεν υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στα δύο πρόσωπα. Η Αριστερά δεν στηριζόταν στα πρόσωπα, αλλά στις αξίες και τις ιδέες και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας έκανε την Αριστερά κυβέρνηση, για αυτό και δεν θέλει να μπαίνει σε συζητήσεις που τον αδικούν. «Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε δίπολο όσοι αγαπήσαμε τον Τσίπρα, γιατί στηρίζουμε τον Κασσελάκη», αναφέρει επίσης.

Αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν στο κόμμα, στην εκλογή νέου προέδρου αλλά και στο κείμενο 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν ζητάει παραίτηση αλλά θέτει κάποια θέματα επί τάπητος», λέγοντας πάντως ότι η χρονική στιγμή που έγινε αυτό είναι λανθασμένη.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πολιτικό σκηνικό δεν είναι το καλύτερο σήμερα και για τα υπόλοιπα κόμματα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που ήταν πέρυσι.

Η ίδια σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σειρά προτάσεων για σημαντικά θέματα της κοινωνίας, τονίζοντας πως επικοινωνιακά η όλη κατάσταση στα εσωκομματικά δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία, παρά η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κόσμου.

«Πρέπει να βρούμε τον μπούσουλά μας για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα γιατί άνοιξε μια συνεργασία με την κεντροαριστερά, ευρύτερα», είπε με έμφαση. Για την κουβέντα που αναπτύχθηκε για το ταξίδι μεγάλης διάρκειας του κ. Κασσελάκη στην Αμερική, η ίδια απάντησε πως σημασία έχει να είναι ο πρόεδρος ενεργός στα προβλήματα, προσθέτοντας πως το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη τραβάει τα βλέμματα.

«Δημοκρατία έχουμε. Γιατί να μην εξετάσουμε και μια πρόταση που είναι για καλό;» αναρωτήθηκε τέλος, λέγοντας πως αυτό που θα πρέπει να απασχολεί τον κόσμο είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και πόσο επηρεάζουν τους πολίτες οι πυρκαγιές. «Τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και εμείς δεν είμαστε εκτός κοινωνίας», είπε κλείνοντας, λέγοντας ότι θα γίνει πολιτική επιτροπή στο κόμμα την Κυριακή. «Δεν τίθεται σε εμάς θέμα ηγεσίας», ξεκαθάρισε.

X