Άραβες δημοσιογράφοι λένε ότι τη νύχτα χτυπήθηκαν από αέρος και με πυρά πυροβολικού στόχοι σε απόσταση αναπνοής από αυτό, όπως και κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Ισραηλινά τανκς βρίσκονται στα περίχωρα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μία τελευταία εξέλιξη κι ενώ βρισκόμαστε στην 24η μέρα του πολέμου.

Τμήματα του νοσοκομείου Αλ Κουντς έχουν υποστεί ζημιές και ασθενείς. Οι Ισραηλινοί έχουν ζητήσει έξι φορές να εκκενωθεί και πλέον ζητούν να γίνει επειγόντως. Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία τονίζοντας πως δεν μπορούν να απομακρυνθούν οι ασθενείς και ο ΟΗΕ επανέλαβε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός ώστε να τερματιστεί ο εφιάλτης για τον λαό της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jajeera οι άμαχοι που έχουν βρει καταφύγιο μόνο κοντά στο Αλ Κουντς εκτιμώνται σε 14.000.

Σφοδρές χερσαίες μάχες, σύμφωνα με τη Χαμάς, συνεχίζονταν χθες Κυριακή στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «δεκάδες» μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας στον θύλακα, όπου παράλληλα οι ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν, εν μέσω πολιορκίας που κατά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ενδέχεται να αποτελεί «έγκλημα».

«Η παρεμπόδιση της παράδοσης βοήθειας ενδέχεται να αποτελεί έγκλημα πολέμου», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν, αφού επισκέφθηκε το φυλάκιο στη Ράφα, στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου στοιβάζεται η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους παλαιστίνιους άμαχους.

«Το Ισραήλ πρέπει να εγγυηθεί χωρίς καθυστέρηση πως οι άμαχοι θα λάβουν τροφή και φάρμακα», πρόσθεσε ο κ. Χαν.

Ο παλαιστινιακός θύλακας, που βομβαρδίζεται χωρίς σταματημό από τον ισραηλινό στρατό σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, τέθηκε την 9η σε κατάσταση «απόλυτης πολιορκίας» — ο πληθυσμός του στερείται το νερό, την τροφή, φάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα…

Τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάστηκαν οι εκκλήσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση να αφήσει να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, που υφίσταται ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007, αφού πήρε την εξουσία η Χαμάς.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X