Σημαντικές εξελίξεις οι οποίες θα δρομολογηθούν μέχρι το Φθινόπωρο, αναμένονται για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου, μετά και τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη στη Βουλή, ο Δήμαρχος Γιάννης Λιάσης και ο Βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση όπου αποφασίστηκε ένας οδικός χάρτης για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, έδωσε το παρών και ο πρώην Φλωρινιώτης Υπουργός, Γιώργος Λιάνης, το αρχείο του οποίου έχει εμπλουτίσει τη Βιβλιοθήκη και φέρει το όνομά του.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δουλεύονται όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη μετεξέλιξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμυνταίου.

Υπενθυμίζεται πως η Βιβλιοθήκη του Αμυνταίου εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2016 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην τελετή εγκαινίων ο Υπουργός Παιδείας εκείνης της περιόδου, Νίκος Φίλης, είχε δεσμευτεί πως η Βιβλιοθήκη θα ενταχθεί στο σύστημα Δημόσιων Βιβλιοθηκών με εξιδεικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία της.

X