Έξι συνολικά ερωτήσεις, όλες από την αντιπολίτευση, αλλά καμία από την παράταξη Κασαπίδη, κατατέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής αρχής η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Η διαδικασία αυτή είναι μια νέα πρόβλεψη του κανονισμού που διέπει τα αυτοδιοικητικά όργανα, προβλέπεται ανά δύο μήνες, είναι υποχρεωτική και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να καταθέσουν ερωτήσεις για διάφορα θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες του κάθε ΟΤΑ στον οποίο ανήκουν.

Κάθε σύμβουλος έχει δικαίωμα κατάθεσης μίας ερώτησης ανά συνεδρίαση, με τον αριθμό δέκα(10) να είναι ο ανώτερος για κάθε διαδικασία, ενώ μέχρι τρεις(3) δικαιούται να καταθέσει η συμπολίτευση.

Αν συμπληρωθούν πάνω από δέκα(10), το Προεδρείο προχωρά σε κλήρωση κάτι που δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά καθώς οι ερωτήσεις είναι μόλις έξι(6).

Μία ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νόντας Στολτίδης για την ΑΝΚΟ, ενώ οι υπόλοιπες κατατέθηκαν και από τους πέντε(5) περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Ζεμπιλιάδου, για θέματα αναπτυξιακών έργων, υγείας, μέλλον τηλεθερμάνσεων, τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια Ορυχείων και τη γούνα.

Τόσο η παράταξη της συμπολίτευσης, όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν κατέθεσε καμία ερώτηση.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα. Αναλυτικά οι ερωτήσεις:

Ερώτημα σχετικά με την ΑΝΚΟ Α.Ε. στα πλαίσια της «Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής» στις 4/3/2024 .

 

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση  για τη Δυτική Μακεδονία», κ. Νόντα Στολτίδη.

 

Αρνητικές εξελίξεις στα μείζονα αναπτυξιακά έργα και θέματα της Περιφέρειας. Πώς επηρεάζουν τον Στρατηγικό σας Σχεδιασμό και τι προτίθεται να κάνει ο Περιφερειάρχης;

 

Η ερώτηση κατατέθηκε από την Επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα», κ.Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

 

Δραματική η κατάσταση των ιδρυμάτων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ερωτάται ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «Ελπίδα», κ. Αλέξανδρο Ακριτίδη.

 

Πώς διασφαλίζεται η λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων;

 

Η ερώτηση κατατέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «Ελπίδα», κ. Παρθένα (Νούλα) Τουμπουλίδου.

 

Τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια Ορυχείων «κλειδώνουν» την απώλεια των Αγροτικών Εκτάσεων υπέρ των Φωτοβολταϊκών. Τι προτίθεται να κάνει ο Περιφερειάρχης;

 

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο του  συνδυασμού «Ελπίδα», κ. Γεώργιο Χριστοφορίδη.

 

Στήριξη του Κλάδου της Γούνας λόγω του εμπάργκο στις εξαγωγές.

 

Η ερώτηση κατατέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο του  συνδυασμού «Ελπίδα», κ. Βασιλική Μαλέα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X