Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας τον ιδιοκτήτη των σκύλων ροτβάιλερ που το Πάσχα του 2016 κατασπάραξαν τον 5χρονο Στάθη σε οικία, σε χωριό της Κοζάνης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 4 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών που ζητήθηκαν από την υπεράσπιση, ενώ έκρινε αθώα τη σύζυγό του και 2η κατηγορούμενη, απαλλάσσοντάς την από τις κατηγορίες.

Στη διαδικασία που κράτησε αρκετές ώρες και έκλισε μία υπόθεση 7 και πλέον ετών, η πλευρά της υπεράσπισης προσπάθησε να καταδείξει πως τα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των 8 ροτβάιλερ ήταν επαρκή, ενώ έδειξε ουκ ολίγες φορές προς την πλευρά των γιατρών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης υποστηρίζοντας πως δεν χειρίστηκαν σωστά τι περιστατικό.

Παράλληλα ζήτησαν από το δικαστήριο να μην επηρεαστεί από τις «τηλεδίκες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά να κρίνει τα πραγματικά γεγονότα».

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, οι συνήγοροι ζήτησαν για άλλη μία φορά την μετατροπή της ποινής από «ανθρωποκτονία από αμέλεια» σε «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», με το Ζήση Βρίκο(δικηγόρος μητέρας Στάθη) να επισημαίνει πως η μητέρα του παιδιού δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα κατηγορίες και συκοφαντίες «αλλά και προσπάθεια απέλασής της από τη χώρα μετά από καταγγελία των κατηγορουμένων».

Η Παναγιώτα Μπίκα, δικηγόρος της πλευράς του πατέρα του άτυχου Στάθη, τόνισε πως οι κατηγορούμενοι δεν είπαν ούτε μία συγνώμη στους γονείς του παιδιού και υποστήριξε πως οι ίδιοι έχουν «παθοψυχογενή συμπεριφορά και δέσιμο με τα σκυλιά».

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, η οποία ανέφερε πως η απολογία των κατηγορουμένων προσπάθησε να ρίξει ευθύνες και αλλού «επιχειρώντας συγκλίνουσα αμέλεια», ενώ μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης είπε: «Πιο προχειροδουλειά πεθαίνεις…».

Σχολιάζοντας την απόφαση η Παναγιώτα Μπίκα, τόνισε πως η πολιτική αγωγή δεν είναι ευχαριστημένη για την αθώωση της μίας κατηγορουμένης «καθώς από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως απασχολούσε τα ζώα».

Ο Ζήσης Βρίκος τόνισε πως ήταν αναμενόμενο το Εφετείο να αντιμετωπίσει με σχετική επιείκεια τους κατηγορουμένους «με τη μέγιστη ποινή στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο». Παράλληλα αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση της μητέρας του Στάθη και δήλωσε ικανοποιημένος για την αυστηρή απόφαση που επίσης επέβαλλε το Δικαστήριο σε 2ο βαθμό «μιας και δεν έτυχε αναστολής».

Η πλευρά της υπεράσπισης δε θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X