-Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να γράψω κάτι, καθώς ακούω όλες αυτές τις μέρες τους πολιτικούς μας να διαλέγονται επιχειρηματολογώντας επί των ισχυρισμών του ο καθένας επικαλούμενος τα δικά του συμπεράσματα και επιχειρήματα, προσωπικά ή κομματικά, επί του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών!
-Και υποκύπτοντας στον πειρασμό, θυμήθηκα από το βιβλίο του Φράνσις Γουίν με τίτλο *Κάρολος Μαρξ* και υπότιτλο *Η ζωή του*, που γράφει πως ο Μάρξ, 18 χρονών ακόμα, αναφερόμενος στον Γερμανό φιλόσοφο Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ, ο οποίος ήταν και ο κύριος εκπρόσωπος του γερμανικού ιδεαλισμού και θέλοντας να επισημάνει την αδιαφάνεια και να καυτηριάσει την ασάφεια των λόγων του φιλοσόφου, είπε σε μια σειρά από επιγράμματα με τον τίτλο “Πάνω στον Χέγκελ”, μεταξύ πολλών άλλων και τα εξής: (Σελίδα 40-41)
*Όλες οι λέξεις που διδάσκω ανάκατες σε μια ακατανόμαστη θολούρα, “για να νομίσει ο καθένας ό,τι διαλέξει ο ίδιος να νομίσει”. Δεν θα τον εμποδίσουν άλλωστε, ποτέ αυστηροί περιορισμοί. Τώρα τα ξέρετε όλα, γιατί “σας είπα ένα σωρό από τίποτα”*!
-Κλείνοντας, σας εύχομαι να περάσετε ένα καλό 3ήμερο, παρακολουθώντας στην Βουλή, την συζήτηση περί της υποβαλλόμενης *Πρότασης δυσπιστίας* κατά της κυβέρνησης! (Σύνταγμα, άρθρο 84, παράγραφος 2)!
-ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! Καλό κουράγιο, ακούγοντας οι μεν τον Μαρξ οι δε τον Χέγκελ και “ας νομίσει ο καθένας ό,τι διαλέξει ο ίδιος να νομίσει” από τις ουκ έστιν αριθμήσιμες ακαταλαβίστικες επικλήσεις, ακατανόητα επιχειρήματα, αμφίσημα υπονοούμενα και γενικώς, απο την “σωρεία των ένα σωρό από τίποτα”!
-ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΚΙ΄ ΑΥΤΌ!!

Ένεστι και μύρμηκι χολή (υπάρχει και στο μυρμήγκι χολή) – Γράφει ο Π. Ρουσάκης

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(26 MΑΡΤ. 2024)

X