Σε ένα παιχνίδι το οποίο ο χαρακτηρισμός «άτυχη» μπορεί να είναι λίγος για να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα, η Κοζάνη πέταξε ένα κάρο ευκαιρίες και έφυγε μόνο με ένα βαθμό από την Αριδαία απέναντι στον Αιολικό.

Έχοντας την απόλυτη κυριαρχία και κάνοντας ίσως το καλύτερό της παιχνίδι στα play-out, έδειξε από την αρχή τις επιθετικές της διαθέσεις, περιόρισε πλήρως τον Αιολικό, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς να απειλεί μόνο στα πρώτα 20 λεπτά του 2ου μέρους και σφυροκόπησε την αντίπαλη εστία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Είτε άναρχα, είτε με συγκροτημένες επιθέσεις, είτε από στημένα, είτε με προσωπικές ενέργειες, η Κοζάνη έφτανε στην αντίπαλη εστία δημιουργώντας τρομερές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη όλων αυτή του Σάκη Κανούλα στις καθυστερήσεις όταν το κοντινό πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, χωρίς κανείς να καταλάβει πως η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα.

Λίγο πριν το εξαιρετικό σουτ του Νάτσου δεν πήγε στα δίχτυα, ενώ ο εξαιρετικός Δημήτρης Γραμμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν έσπασε τη μπάλα στον Μαξίμοβιτς ο οποίος ήταν φάτσα με το τέρμα, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία.

Κεφαλιές του Τσιμπούκα και του Κανούλα δεν είχαν την απαραίτητη δύναμη για να απειλήσουν την εστία του Αιολικού, ενώ η Κοζάνη από τα πρώτα λεπτά σπατάλησε ευκαιρίες με Μαξίμοβιτς και Γραμμένο.

Η πικρή γεύση της ισοπαλίας σίγουρα απογοήτευσε τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και τους 30 ηρωικούς φίλους της Κοζάνης οι οποίοι κατάφεραν να βρεθούν στο γήπεδο(μαζί με τη διοίκηση), αλλά έδωσε ελπίδα πως με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα θα καταφέρει να κερδίσει την παραμονή της στη Super League 2.

«Θέλει τύχη, θέλει ικανότητα, θέλει όταν είμαστε σε καλή μέρα να βάζεις τη μπάλα στα δίχτυα. Δυστυχώς χάσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες που αν μιλούσαμε για ένα σκορ 0-2, 0-3 θα  λέγαμε ότι είναι λίγο. Είναι ένας σημαντικός βαθμός, να το δούμε έτσι, υπάρχουν 5 τελικοί ακόμα και αν συνεχίσουμε έτσι, με αυτήν την πίστη και αυτές τις εμφανίσεις αυτήν την προσπάθεια νομίζω στο τέλος θα δικαιωθούμε», τόνισε ο Άγγελος Διγκόζης.

Ο προπονητής της Κοζάνης σημείωσε επίσης πως υπάρχει στεναχώρια γιατί η ομάδα δεν κέρδισε αλλά έκανε λόγο για πίστη και εγωισμό:

«Είμαστε 1 πόντο πίσω από τη σωτηρία, είναι στα δικά μας πόδια, στο δικό μας μυαλό να γυρίσουμε αυτήν την κατάσταση, πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και βοήθησε, εύχομαι και πιστεύω στα επόμενα να τους ανταμείψουμε με νίκες της ομάδας».

Στο κακό αγωνιστικό χώρο και στην ατυχία στάθηκε ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για τον επόμενο αγώνα στην Καρδίτσα:

«Δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται πράξεις πρέπει να σκοράρουμε και να μη δεχτούμε γκολ, μόνο έτσι θα σωθούμε, οι εμφανίσεις πρέπει να συνδυάζονται με γκολ».

Στην έλλειψη τύχης αναφέρθηκε και ο Αδάμ Κούφας, λέγοντας πως η ομάδα συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά:

«Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή, ελπίζω στη συνέχεια να μπορέσουμε να σκοράρουμε και να πάρουμε τους 3 βαθμούς από κάθε παιχνίδι».

 

X