Εγκληματική, ανήθικη έως και εκβιαστική χαρακτήρισε την ενέργεια της ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος στην ΔΕΤΗΠ του Δήμου Εορδαίας, μετά το εξώδικο που απέστειλε για τα οφειλόμενα της επιχείρησης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης.

Ο Περιφερειάρχης σε έντονο ύφος και αφού άκουσε την ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας, Γιάννη Καραβασίλη, επεσήμανε πως είναι αδιανόητο να βρίσκεται η περιοχή σε μια διαπραγμάτευση με το Υπουργείο και τους υπευθύνους της ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι Διευθυντές της Επιχείρησης να κόβουν το ρεύμα.

«Πρέπει να ντρέπονται γι΄ αυτό. Είναι εγκληματικό και υποθάλπει τη συμφωνία την οποία είμαστε ένα βήμα πριν την υπογράψουμε», ανέφερε, φωτογραφίζοντας φυσικά τη συμφωνία για τις Τηλεθερμάνσεις.

*Δείτε το video από το 21.53.23 και μετά

Μάλιστα αποκάλυψε πως μετέφερε αυτήν την άποψη και στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, ο οποίος επικαλέστηκε κάποια επιχειρήματα, ενώ επέμενε πως ήταν μια στρατηγικά λάθος επιλογή της ΔΕΗ που δεν τιμά κανέναν:

«Λες και δεν ήξεραν μέσα στη ΔΕΗ κάποιοι τι συζητείται στα άλλα γραφεία. Θα στηρίξουμε όλες τις ενέργειες του Δήμου Εορδαίας».

Λίγο πριν ο Γιάννης Καραβασίλης είχε αναφέρει πως είναι αδιανόητο να κόβεται η παροχή στην Τηλεθέρμανση από τις 23 Αυγούστου, με το Δήμο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να βρει άλλο πάροχο.

«Το χρέος είναι στα 106εκ. και υπολογίζεται να φράσει στα 150εκ. τη νέα θερμική περίοδο. Αν δεν βρεθεί λύση θα βγούμε δυναμικά στην κοινωνία με αποφάσεις και θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα, είναι αδιανόητο να αφήσουν την Πτολεμαΐδα να παγώσει το χειμώνα».

 

X