Το πετυχημένο κλείσιμο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, για την περίοδο 2014-2020, ανακοίνωσαν σήμερα από την Κοζάνη ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης και ο Γ.Γ. του ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος.

Το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει πλέον απορροφητικότητα 85% και θα έχει ξεπεράσει το 100% στις 31/12, ημερομηνία που κλείνει και τυπικά η διαχείριση του προγράμματος.

Όπως ανέφεραν τόσο ο Γιώργος Κασαπίδης, όσο και ο Δημήτρης Σκάλκος, δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους των 300εκ. παρά τις πολλές δυσκολίες οι οποίες υπήρξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα ο κ. Σκάλκος θύμισε και την επίσκεψή του ένα χρόνο πριν στην Κοζάνη, όπου είχαν χτυπήσει τα καμπανάκια σε όλη τη χώρα για τα ΠΕΠ και τόνισε πως «σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα για τη Δυτική Μακεδονία».

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη η Δυτική Μακεδονία να τύχει ενισχυμένης χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες της, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους καθώς το ΠΕΠ το 2019 ήταν στο 17% και τώρα κλείνει χωρίς απώλειες.

«Η Δυτική Μακεδονία την επόμενη περίοδο θα έχει 400εκ. από το ΠΕΠ και 1,6δις από το ΔΑΜ. Αυτό της δίνει μια μεγάλη χρηματοδοτική δύναμη και οι πολλοί πόροι μας αναγκάζουν να ψάχνουμε ώριμα έργα για να τα τρέξουμε».

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X