Την αποδοχή της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εφόσον ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των δήμων και των φορέων της περιοχής για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσια για τον Τουρισμό, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η Περιφέρεια κατέληξε στο συγκεκριμένο σχέδιο μετά από τη διαδικασία διαβούλευσης που ακολουθήθηκε υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολυτίμης Φαρμάκη, με στόχο την κατάρτιση μιας ενιαίας στρατηγικής για τον τουρισμό.

Στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη Δυτική Μακεδονία, ο τουρισμός θεωρείται ένας από τους πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν την οικονομία της περιοχής, με έμφαση φυσικά στην βελτίωση υπηρεσιών και υποδομών.

Όπως τονίστηκε στην εισήγηση το Χωροταξικό του Τουρισμού στοχεύει στην αυξητική τάση της δυναμικής του κλάδου, με έμφαση στον ενναλακτικές μορφές, στον περιορισμό των ανισοτήτων τόσο εντός όσο και εκτός Περιφέρειας στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και σε μια προσαρμογή σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Στην τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού τόνισε πως το χωροταξικό χρήζει τροποποιήσεων καθώς δεν έχει λάβει υπόψη αρκετές σοβαρές παραμέτρους που αφορούν τον τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν Δήμαρχοι, φορείς του τουρισμού, επιχειρηματίες του κλάδου κ.α. ζητώντας κοινή στρατηγική ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Η διαβούλευση έχει παραταθεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

X