Την ηχηρή απουσία του Δήμου Κοζάνης από τις προτάσεις έργων στην Εδαφική Επιτροπή του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στηλιτεύει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ο ίδιος σημειώνει πως όλοι οι φορείς μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι είχαν ενημερωθεί από τον Περιφερειάρχη εδώ και ημέρες για τον προγραμματισμός της συνεδρίασης και την υποβολή προτάσεων, κάτι που φαίνεται πως αγνόησε ο Δήμος Κοζάνης.

Μάλιστα κάτι τέτοιο αποδείχθηκε από την παρουσίαση των προτάσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 100, αλλά δεν ακούστηκε καμία του Δήμου Κοζάνης την ώρα που οι περισσότεροι Δήμοι «πυροβόλησαν» με προτάσεις έργων την Εδαφική Επιτροπή.

«Ηχηρά απών από τις δεκάδες προτάσεις ήταν ο Δήμος Κοζάνης, ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας, ο μεγαλύτερος ενεργειακός Δήμος, ο οποίος δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση!», αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης και με σκωπτικό ύφος προσθέτει:

«Θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει την απουσία προτάσεων με την εξήγηση ότι όλα τα θέματα στο Δήμο Κοζάνης είναι λυμένα! Είναι όμως έτσι;».

Ο Λάζαρος Μαλούτας έδωσε το παρών στην πολύωρη συνεδρίαση και όπως επεσήμανε αναμένει απαντήσεις και εξηγήσεις για την παντελή αδιαφορία του Δήμου να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το πιο σημαντικό πρόγραμμα που τρέχει αυτή την περίοδο στην Δυτική Μακεδονία.

Να σημειωθεί πως στην συνεδρίαση βρέθηκαν πολλοί Δήμαρχοι της περιοχής, όχι όμως ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης.

X