Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τη χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κάνοντας λόγο για «θρίαμβο» όσον αφορά την αποτυχία της κινητοποίησης. Ο υπουργός υποστήριξε πως από τους περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, μόνο 73 άτομα συμμετείχαν στη στάση εργασίας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μόλις 0,73%.

Ο κ. Γεωργιάδης, με ειρωνικό τόνο, επεσήμανε πως παρά τη χαμηλή συμμετοχή, όταν κάποιοι εργαζόμενοι σηκώνουν πανό ή χρησιμοποιούν μεγάφωνα, τα μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να παρουσιάσουν τις αντιδράσεις ως εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

«Μην δίνετε καμιά απολύτως σημασία, εγώ πλέον τους κάνω χάζι», καταλήγει ο υπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αντιδράσεις δεν τον απασχολούν και θεωρεί ότι οι διαμαρτυρίες έχουν περιορισμένη εκπροσώπηση.

Και δείτε τώρα τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην σημερινή στάση εργασίας σε όλη την 3η ΥΠΕ, για να καταλάβατε αυτοί που βλέπετε να φωνάζουν σε κάθε Νοσοκομείο που πηγαίνω, ποιους πραγματικά εκπροσωπούν….σε +10.000 εργαζομένους στο σύνολο σήμερα έκαναν στάση εργασίας… pic.twitter.com/v9m8UQFGpx

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 6, 2024

X