Σε ένα ολοκληρωτικό «άδειασμα» των όσων υποστήριξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Ματιάκης σχετικά με το αμφιλεγόμενο project της δημοτικής αρχής «eco- θέρμανση», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, το οποίο ο πρώτος επικαλέστηκε στην απάντηση την οποία κλήθηκε να δώσει στη λογοδοσία μετά από ερώτηση του Λευτέρη Ιωαννίδη.

Μεταξύ άλλων ασυνάρτητων σκέψεων και θολών ενεργειών τις οποίες παρουσίασε, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ υποστήριξε πως ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να το εντάξει στο πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, μετά τη μελέτη που θα του παρουσιαστεί.

Ο Γιώργος Αμανατίδης ερωτήθηκε την Πέμπτη το πρωί από τους δημοσιογράφους για το τι ισχύει και χρησιμοποιώντας μια παλαιότερη δήλωση του Παναγιώτη Ματιάκη για το θέμα της Τηλεθέρμανσης, η οποία τον είχε κυριολεκτικά εξοργίσει ανέφερε:

«Στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ έχω ζητήσει να ανακαλέσει δημόσια τη δήλωση για την Τηλεθέρμανση και μου είπε ότι του ξέφυγε. Μάλλον και αυτό για το ΔΑΜ του ξέφυγε…».

Όπως γίνεται κατανοητό ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε, με ξεχωριστό αλλά ξεκάθαρο τρόπο, πως έχει δώσει μια τέτοια δέσμευση ειδικά για ένα project το οποίο αποτελεί απλώς μια ιδέα της δημοτικής αρχής.

Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ζητώντας απαντήσεις στη συνεδρίαση της λογοδοσίας της Τετάρτης, οδήγησε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ σε μια απάντηση η οποία δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, ενώ διαφάνηκε ξεκάθαρα πως άλλα έλεγε ο ίδιος και άλλα ο Δήμαρχος Κοζάνης, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το λόγο για να υπενθυμίσει πως αυτή η «ιδέα» προέκυψε από συζητήσεις με «5 δικούς μου ανθρώπους».

Το «eco- θέρμανση» παρουσιάστηκε προεκλογικά ως μία ιδέα για τη θέρμανση των νοικοκυριών στα τοπικά διαμερίσματα με τον Γιάννη Κοκκαλιάρη να πετά νούμερα δεξιά και αριστερά, ανάμεσα στα οποία ανέβασε τον προϋπολογισμό του έργου στα 90εκ. ευρώ!!!

Την Τετάρτη η δημοτική αρχή αποκάλυψε πως έχει αναθέσει μελέτη στο ΕΚΕΤΑ η οποία θα παραδοθεί τον Νοέμβριο(Οκτώβριο είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ), χωρίς όμως να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα ποιος την ανέθεσε, με ποια απόφαση οργάνου και με πόσα χρήματα.

Ο κ. Ματιάκης μάλιστα με ειρωνικό ύφος και με κινήσεις των χεριών του στην αντιπολίτευση αρκέστηκε να πει «σιγά- σιγά», «βήμα- βήμα», «μη βιάζεστε», «όλα θα γίνουν», καλείται όμως να δώσει πλέον ακόμα μία εξήγηση για την «εφεύρεσή» του να επικαλεστεί δέσμευση του Περιφερειάρχη για ένταξη ενός «ανύπαρκτου» project στο πρόγραμμα ΔΑΜ.

«Να είστε πιο εγκρατείς στο δημόσιο διάλογο και να μην πανηγυρίζετε για απλές ιδέες. Υπάρχουν πολλά θολά σημεία και αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις», αρκέστηκε να πει στο κλείσιμο της συζήτησης ο πρώην Δήμαρχος, Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος κυριολεκτικά δεν πίστευε στα όσα άκουγε από επίσημα χείλη της δημοτικής αρχής.

 

 

 

X