Με τεράστια κοσμοσυρροή στέφθηκε η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας, με την επωνυμία «Νιφάδα τι Πτολεμα…είδες;», που διοργανώνονται σε συνεργασία με επιχειρήσεις και δομές του Δήμου, με τις Τοπικές Κοινότητες, πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις για τα παιδιά, όπως η εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού αύριο Σάββατο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, φιλοδοξώντας να ταξιδέψουν τα παιδιά στην «ΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ», να μοιράσουν χαρά, κέφι και αισιοδοξία με τη δική τους μαγική χρυσόσκονη που θα ζωντανέψει μέσα από δράσεις, εκπλήξεις και δώρα!

Το Σαββατοκύριακο διοργανώνονται κι άλλες χριστουγεννιάτικες γιορτές από πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και από το σωματείο των Κομμωτών- Κουρέων Πτολεμαΐδας, όπως και Xριστουγεννιάτικο bazzar από τους προσκόπους.

Τη σκυτάλη παίρνει την Δευτέρα ο Εμπορικός Σύλλογος που διοργανώνει τη «Λευκή Νύχτα», σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαία, αλλά και η ομάδα “Εθελοντισμός ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/12/23

“Χριστουγεννιάτικο bazaar” Προσκόπων, από 10.00-14.00 στον Πεζόδρομο Βασ. Σοφίας, από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Εορδαίας”.

– “Οδός Χριστουγέννων” στις 11.00 στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, από τα κάτωθι ΚΔΑΠ: ΚΔΑΠ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΚΔΑΠ ΤΟΥΜΠΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΚΔΑΠ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΧΑΜΟΓΕΛΩ. Συμμετέχουν: η Σχολή Χορού “Dance Roots” Χριστίνα Χρυσάνθου και το ΔΙΕΚ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

– “Χριστουγεννιάτικη γιορτή” από 14.00-21.00 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

– «Ευχόδεντρο» στις 17.00 στον Αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

– “Χριστουγεννιάτικη γιορτή” στο Εμπόριο, στις 17.00, από την Κοινότητα Εμπορίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Σύλλογο Γυναικών Εμπορίου.

– “Χριστουγεννιάτικη γιορτή” από την Πολιτιστική Λέσχη Ποντίων Περδίκκα στις 18.00, στη στέγη της Λέσχης.

– “Παιδικό Εργαστήρι Χριστουγέννων” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργων, στις 19.00 στην Αίθουσα Πολύκεντρου Πύργων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/23

– “Η Νιφάδα συναντά τους Κομμωτές” από το Σωματείο Κομμωτών – Κουρέων Πτολεμαΐδας στις 17.00 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

– “Τα ξωτικά της Ασβεστόπετρας” Εκπαιδευτικά παιχνίδια, Παιδική ταινία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεστόπετρας, στις 16.00 στην Αίθουσα του Συλλόγου.

– “Χριστουγεννιάτικη γιορτή – Εορταγορά” από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στις 17.00, στο Ξενοδοχείο “ΙOΑΝΝΟU RESORT”.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/12/23

– “Make a Wish” Το δέντρο των ευχών, από την ομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ από 8.30 -13.00 στον Πεζόδρομο Περδίκκα – Γωνία Εθνικής Αντίστασης.

-“Λευκή Νύχτα” από 09-14.00 και από 17.30-12.00 από τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και το Δήμο Εορδαίας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X