Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, με τους αγρότες να χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων για νέες αποφάσεις.
Οι αγρότες κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/2) στο πλαίσιο της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica.

Αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, λίγο μετά τις 12:00 και με σηκωμένες γροθιές φώναξαν συνθήματα, πριν μπουν στους χώρους της ΔΕΘ πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη πορεία. «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» ένα από τα κύρια συνθήματα των αγροτών.

Αγρότες, εργάτες και φοιτητές από όλη την Ελλάδα διέσχισαν όλη την έκθεση φτάνοντας στο μπλόκο με τα εκατοντάδες τρακτέρ στην νότια πύλη της ΔΕΘ.

Στο πλευρό τους και εκατοντάδες φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ώστε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

«Καμία συνάντηση με την κυβέρνηση. Ας ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας και ας μην τους συναντήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης. Ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρουν οι αγρότες όπως λέει το thesstoday.gr.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται να μην ικανοποιούν τους αγρότες όπως προκύπτει από τις πρώτες αντιδράσεις τους, καθώς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τόσο έξω από την έκθεση Agrotica αλλά και στα μπλόκα των Εθνικών Οδών.

Όπως αναφέρουν, τα μέτρα ικανοποιούν ένα μικρό μέρος των αιτημάτων τους και τα χαρακτηρίζουν “ψίχουλα”, επισημαίνοντας πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα και θα συνεδριάσουν την Τρίτη σε πανελλαδικό επίπεδο στη Νίκαια για να καθορίσουν τη στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ ζητούν επισταμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, αγρότες από τη Θεσσαλία που συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΔΕΘ προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση ρίχνοντας στο δρόμο κλούβες με κατεστραμμένα φρούτα. «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» φωνάζουν οι διαμαρτυρόμενοι σύμφωνα με το ίδιο τοπικό μέσο.

Πηγή: https://www.dnews.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X