Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΔΑΚ Αμυνταίου το Τουρνουά Χάντμπολ για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε ο Αμύντας Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, τον Δήμο Αμυνταίου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στη μνήμη του Χρήστου Κοτζαμανίδη.

Ο Χρήστος Κοτζαμανίδης έφυγε από τη ζωή στις 31 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 73 ετών. Η τοποθέτησή του ως καθηγητή φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Αμυνταίου το 1975 υπήρξε η απαρχή για τη διάδοση του αθλήματος της Χειροσφαίρισης στην πόλη μας, αλλά και Πανελλαδικά. Υπηρέτησε ως αθλητής και προπονητής τον Αμύντα Αμυνταίου και έθεσε τις βάσεις, ώστε το Αμύνταιο να χαρακτηριστεί «Μητρόπολη της Ελληνικής Χειροσφαίρισης».

Στην αθλητική συνάντηση συμμετείχαν 70 και πλέον μαθήτριες και μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, υπό την καθοδήγηση των προπονητών Παναγιώτη Δημητρίου και Άρτεμις Πιπερίδου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά γνώρισαν βιωματικά τα βασικά του χάντμπολ και αγωνίστηκαν με πάθος, μαχητικότητα και ενεργητικότητα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς των επισήμων και την απονομή μεταλλίων στις συμμετέχουσες και στους συμμετέχοντες.

Στο τουρνουά παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Στέλιος Δεμερτζίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Λιάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου κ. Ευάγγελος Μακρής και οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Χρήστος Θωμαΐδης και Αποστόλης Θεοδώρου, τους οποίους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Θεοχαρίδης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X