Τραγική είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στα Κοιμητήρια της Κοζάνης, με συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της τέλεσης της κηδείας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την ταφή.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καμπουρίδης, τονίζοντας πως άνθρωποι μένουν στα ψυγεία για ημέρες, συγγενείς τους ταλαιπωρούνται μη γνωρίζοντας πότε θα γίνει η ταφή και το πρόβλημα διαιωνίζεται καθημερινώς.

Η δημοτική αρχή σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να δώσει μία πρόχειρη λύση στο ζήτημα και να αποσυμφορήσει την κατάσταση στα κοιμητήρια, προσανατολίζεται στο να γίνονται οι εκταφές στα 4,5 χρόνια και όχι στα 5 όπως συμβαίνει τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναμονή πλέον ενδέχεται να ξεπερνάει και τις 5 ημέρες από την ημέρα θανάτου μέχρι την ταφή, με την ανάγκη ενός κοιμητηρίου για την πόλη Κοζάνης να φαντάζει πλέον επιτακτική.

Ο σχεδιασμός για το νέο κοιμητήριο στην περιοχή Οινόης- Πτελέας υπάρχει, οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί και το έργο έχει προταθεί με προτεραιότητα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και προϋπολογισμό 9,5εκ. ευρώ.

Είναι σαφές πως ένα κοιμητήριο δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη, με την πόλη της Κοζάνης να καλείται να αντιμετωπίσει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X