Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις του Rally Greece Offroad τα προηγούμενα έτη για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, ο Δήμος Άργους Ορεστικού και οι οργανωτές της εκδήλωσης έθεσαν ως απώτερο στόχο την ένταξη του αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Bajas.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας θα δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα των αγώνων για το 2024 στις 19 Οκτωβρίου και αναμένεται να ανακοινώσει ότι ο αγώνας θα είναι πλέον ένας από τους 8 αγώνες που θα προσμετρούν στο «FIA WORLD BAJAS CUP»!

Οδηγοί όπως ο Sebastian Loeb και ο Nasser Al-Attiyah αλλά και εργοστασιακές ομάδες, όπως η ΤΟΥΟΤΑ, PRODRIVE, MINI συμμετέχουν σε αγώνες του θεσμού, προσδίδοντας δημοσιότητα και θέαμα παγκοσμίου επίπεδου.

Το Άργος Ορεστικό σε συνεργασία με τους οργανωτές δούλεψε μεθοδικά και αποτελεσματικά για την επίτευξη του στόχου. Ήδη από το 2022 είχε βάλει τα θεμέλια με τη κατασκευή του πρότυπου κτιρίου διοίκησης του Rally Greece Offroad, για το οποίο καθοριστική ήταν η συμβολή του υπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που κάλυψαν το σύνολο της δαπάνης.

“Επενδύουμε σταθερά, με σχέδιο και όραμα, σε πρωτοπόρες δράσεις εξωστρέφειας, ώστε να καταστήσει τον τόπο πρωταγωνιστή στον αθλητισμό και τον τουρισμό. Πλέον, σε ολόκληρο τον κόσμο”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X