Αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα γίνει όπως είναι γνωστό, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλητου, μετά την παραίτηση του τελευταίου.
Μαζί με αυτήν και των διαδόχων στις Μητροπολεις Θεσσαλονίκης και Παραμυθιάς, στην αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Για την Μητρόπολη Φλώρινας,  σύμφωνα με τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ των εκκλησιαστικων πρακτορείων, θεωρείται επικρατέστερος για τον θρόνο, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής, «πνευματικό παιδί» του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου Β’ και πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως.
Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής είναι 49 ετών, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακού διπλώματος στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο.
Εκτός των άλλων, έχει την ευθύνη για όλες τις δομές της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, ενώ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στην Κολομβία για ιεραποστολικές δράσεις, όπου και δίδαξε σε ιερατικά σεμινάρια.
Το όνομά του είχε ακουστεί και πριν από έναν χρόνο ως φαβορί για την πλήρωση της Μητρόπολης Δράμας, κάτι το οποίο τελικώς δεν ευοδώθηκε.
Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος Β’, ο οποίος συνδέεται με στενές σχέσεις με τον τέως μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, φέρεται να διευκόλυνε τις συζητήσεις για την παραίτηση του δεύτερου, γεγονός το οποίο συνέβαλε στην πρόκριση του πνευματικού του τέκνου Ειρηναίου Λαφτσή για τη Μητρόπολη Φλωρίνης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X